Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers dit weekend nog naar $14.000?

De prijs van bitcoin steeg de afgelopen periode flink. Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $13.550. Zit er dit weekend een nieuwe stijging aan te komen? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat Bitcoin zich weer keurig herpakt na de $1.000 crash van afgelopen woensdag. Echter laat de STOCH (stochastic) op het dagelijkse tijdframe zien dat er een bijna een einde aan bullish dagen gaat komen op het grote tijdframe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de vorige update was de vraag of wij eerst nog de $13.888 gingen opzoeken of dat Bitcoin zou beginnen met corrigeren.

Bitcoin bereikte inderdaad de zone rond $13.800. De volgende stap is de $14060 – $14150 zone.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers dit weekend nog naar $14.000?

Bitcoin op het 12 uur tijdframe

Op de 12-uurgrafiek zijn een aantal interessante dingen te zien. Op dit moment zijn er door de grote correctie van afgelopen woensdag veel ‘Bears’ aanwezig.

Bitcoin heeft in dit tijdframe support gevonden op de trendlijn van de STOCH. De trendlijn is van half september en is dus als voor meer dan anderhalf maand een trendlijn waar support of gevonden wordt.

Wellicht kan dit Bitcoin opnieuw een stevige bounce geven richting de $14.000. Deze mogelijkheid is er dus ook voor mij, zolang wij de 12H STOCH weten te houden.

Bitcoin 12-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers dit weekend nog naar $14.000?
Support levels
Resistance levels

Bitcoin dit weekend

Het kan een interessant weekend worden voor Bitcoin. We bespreken twee mogelijke scenario’s.

Bull Case
De bullish setup gaat voor mij in wanneer Bitcoin boven $13.690 komt. Wanneer wij dit level breken verwacht ik zeker verdere bewegingen omhoog.

Voor de bull case kan Bitcoin in een WXY correctie zitten. Dit betekent dat wij nog zelf kunnen pumpen naar $13.863 (dubbel top) of misschien zelfs de $14.060, waar zich de 1.272 Fibonacci extensie zit.

Bitcoin bullish grafiek

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers dit weekend nog naar $14.000?

Bearish grafiek
De bearish grafiek gaat voor mij in wanneer Bitcoin opnieuw onder de $13.180 valt. Wanneer dit gebeurd, kunnen wij zeker verdere bewegingen zien naar de $12.750, $12.550 en in het ergste geval dat wij volgende week op de $12.000 belanden. Houd dus een oogje op de besproken levels!

Bitcoin bearish grafiek

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers dit weekend nog naar $14.000?

Het Crypto Huis Premium & T.A. Cursus
Het Crypto Huis is ook actief op YouTube en geeft in zijn Premium Kanaal dagelijkse meerdere updates over de prijsbewegingen, de levels, en welke richting de Cryptomarkt op gaat. Wil jij up-to-date blijven of wil jij wellicht zelf leren om de technische analyse uit te voeren? Bekijk dan het premium en cursus aanbod via: https://hetcryptohuis.nl

Wellicht tot gauw!

Bitcoin prijs in euro’s: