Bitcoin vanaf 2021 te koop voor Italiaanse miljonairs via Banca Generali

Banca Generali gaat custody diensten aanbieden voor bitcoin (BTC) aan haar klanten. De Italiaanse private bank gaat daarvoor samenwerken met walletmaker Conio, zo bericht zakenblad Forbes.

De bank uit Triest neemt hiervoor een belang van $14 miljoen in de startup, dat zich bezig houdt met cryptovaluta

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Italiaanse Bitcoin bank

Banca Generali is een Italiaanse bank die in totaal meer dan 65 miljard euro aan activa in kas heeft. Ze staat bekend als de private bank met de beste reputatie van Italië. Het maakt deel uit van de Generali Group, een van de tien grootste verzekeraars van de wereld.

De klanten van de bank zijn doorgaans vermogende particulieren die op zoek zijn naar private banking en diensten omtrent vermogensbeheer.

Uit een enquêtes uit 2020 blijkt dat deze high-net-worth individuals de grote nieuwkomers zijn in de wereld van bitcoin en andere digitale activaklassen.

De klanten van de Italiaanse bank hebben een vermogen van ongeveer $500.000 tot $10 miljoen ter beschikking.

Maar om deze markt te kunnen betreden moeten ze natuurlijk ook toegang hebben tot geschikte custodial diensten. Banca Generali duikt in deze markt. Naar verluidt zullen de diensten in de tweede helft van 2021 zullen worden uitgerold.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”CEO Gian Maria Mossa”]”De groei van bitcoin heeft meer aandacht getrokken voor deze beleggingscategorie, vooral onder jongere klanten. Digitale valuta winnen een plaats in wereldwijde betalingssystemen en, als een innovatieve bank die graag digitale diensten ontwikkelen, willen we onze klanten een bredere dienstverlening kunnen bieden en concurrerend zijn in deze nieuwe omgeving. ”[/penci_blockquote]

Een custodial dienst betekent dat je het beheer van jouw cryptovaluta in handen geeft van een derde partij, in dit geval een bank. Bitcoin is bedacht dat dit niet per se nodig is.

Het bewaren van jouw eigen vermogen brengt echter verantwoordelijkheid en risico’s met zich mee. Daarom kunnen technisch onderlegde en vermogende individuen de keuze maken om custodians in te schakelen.

Institutionele partijen

Wat betreft deze move is Banca Generali geen uitzondering. Dit kalenderjaar waren er tal van institutionele partijen die aan populariteit winnen of producten ontwikkelen. Van fondsen zoals Grayscale (die meer dan $13 miljard aan cryptovaluta in beheer heeft) tot een hele reeks aan banken.

Onder andere de ING en ook de grootste bank van Singapore gaven te kennen te werken aan custodial oplossingen. Ook in Spanje zet deze trend zich voort met de BBVA en in Zwitserland met de Gazprombank.

In Amerika zijn er zelfs bitcoin bedrijven die officieel als chartered bank aan de slag mogen. In Wyoming zijn onder andere Kraken, BitPay en Paxos bezig met deze banklicentie.

Al met al krijgt de Bitcoin industrie dus steeds meer legitimiteit. Fondsen, banken, custodials en exchanges nemen steeds professionelere vormen aan.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsBTC