Bitcoin miner fabrikant Bitfury verkoopt $56 miljoen aan Hut 8 aandelen

Bitcoin miner fabrikant Bitfury verkoopt haar 38% aandeel in de Canadese mining firma Hut 8. Ze hebben daarvoor formeel een aanvraag ingediend bij de beurswaakhond in het land.

Bitfury verkocht Hut 8 aandelen

Het gaat in totaal om 37,2 miljoen aandelen HUT genoteerd aan de Toronto Stock Exchange. Tegen de actuele koers gaat het om een bedrag van ruim 56 miljoen dollar (46,1 miljoen euro).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hut 8 heeft momenteel bijna 97 miljoen aandelen uitstaan, die tegen 1,28 dollar per stuk handelen. De beginkoers van HUT was 1,06 dollar, dus gemeten over 2020 staat het aandeel nog in de plus. Het is nog onduidelijk of de aandelen privaat of publiekelijk verkocht worden.

Beide partijen werken sinds december 2017 strategisch samen om Bitcoin mining data centers te openen in Canada. Een van de oprichters van Hut 8 is de Nederlander Marc van der Chijs.

Bekend is dat Hut 8 een aantal strategische wijzigingen heeft doorgevoerd. Zo nemen ze geen Bitfury miners meer af, maar zijn ze overgestapt naar de Chinese fabrikant MicroBT.

Dat is wellicht ook de doorslaggevende reden dat Bitfury van zijn aandelen af wilt.

Bitcoin miner fabrikant Bitfury verkoopt $56 miljoen aan Hut 8 aandelen

Maandelijks rendement van het Hut 8 aandeel (bron: Coindesk)

Concurrentie

Hut 8 geniet goedkope stroom in Canada, maar heeft tegelijkertijd last van de halvening van 11 mei. Miners krijgen namelijk sinds de halvening 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC. Bovendien is de totale rekenkracht en daarmee de onderlinge concurrentie tussen miners continue aan het stijgen.

Dat de spotprijs van Bitcoin dit jaar fors is gestegen, betekent meer inkomsten anderzijds.

We hebben Marc van der Chijs diverse malen voor de microfoon gehad, waarin de Nederlandse ondernemer zijn visie geeft op de Bitcoin (mining) markt.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitfurymining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...