Bitcoin bedrijf Bitso ontvangt $62 miljoen aan vers groeigeld

Een van de grootste Bitcoin bedrijven in Latijns-Amerika heeft een kapitaalinjectie van 62 miljoen dollar ontvangen. Bedoeld om hard te groeien in de regio. Onder meer Coinbase en Pantera Capital doen mee.

Bitcoin beurs Bitso in Mexico

Het gaat om de exchange Bitso in Mexico. QED Investors en Kaszek Ventures hebben de financieringsronde geleid zoals dat zo mooi heet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet de eerste keer dat er geld in het bedrijf is gestoken. In 2016 vloeide er 2,5 miljoen dollar naar de onderneming, die destijds zes medewerkers hadden. Maar de afgelopen vijf maanden is het bedrijf gegroeid van 80 naar 200 medewerkers.

In een interview met The Block laat CEO Daniel Vogel weten dat ze het verse groeigeld gaan gebruiken om uit te breiden in Brazilië. Ze zijn al een handelsplatform voor grotere partijen in dat land (210 miljoen inwoners).

Hij legt uit:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Alles in Brazilië is groter dan in Mexico. Maar géén enkele beurs in dat land is groter dan Bitso is in Mexico. Daarom zien de investeerders een kans’. [/penci_blockquote]

Ze hebben eerder hetzelfde trucje gedaan in Argentinie, waar Bitso sinds februari een marktaandeel van 75% heeft weten te veroveren.

Uiteindelijk wil Bitso een schare van minstens één miljoen gebruikers bereiken in 2021. Ze zijn niet alleen een beurs, maar gebruikers kunnen ook onderling geld overmaken in fiat geld. De volgende stappen zijn: het bieden van rente als mensen Bitcoin op hun account aanhouden of het verstrekken van leningen.

Geld overmaken

Ze concurreren dus met bestaande remittance diensten zoals Moneygram en Western Union. De firma heeft in haar bestaan nu 1 miljard dollar aan transacties verwerkt tussen Mexico en de VS, zo claimt Vogel. Uiteindelijk is de ambitie dat ze een aandeel verwerven van 20%. Elk jaar wordt er 35 miljard dollar aan transacties verwerkt tussen de diaspora in Mexico en Amerika.

Dus de ‘normale’ financiele diensten zullen nog harder groeien dan de volumes op de beurs, zo verwacht Vogel.

De prijs in euro:

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...