Beursgenoteerd Canadees bedrijf steekt $1,5 miljoen in Bitcoin (BTC)

Het Canadese fintechbedrijf Mogo is ook op de Bitcoin (BTC) trein gesprongen. Het bedrijf maakt vandaag in een persbericht bekend dat ze voor $1,5 miljoen aan bitcoin gaan kopen.

Canadees bedrijf koopt Bitcoin

De onderneming uit Vancouver is genoteerd aan de Nasdaq en de Toronto Stock Exchange (TSX). Het plan is om $1,5 miljoen van hun bedrijfskapitaal in bitcoin te steken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Greg Feller, president en CFO van Mogo”]”Deze initiële financiële investering bouwt voort op de investeringen die wij de laatste jaren hebben gedaan. We hebben veel producten ontwikkeld die gerelateerd zijn aan Bitcoin.”[/penci_blockquote]

Naar verluidt houdt het niet op bij deze eenmalige investering. Het bedrijf is van plan “in eerste instantie een bescheiden deel van ons kapitaal te besteden aan Bitcoin en zal aanvullende investeringen in Bitcoin overwegen.”

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We verwachten dat we begin 2021 een deel van onze portfolio van $17 miljoen gaan inzetten.'[/penci_blockquote]

Deze eerste aankoop betreft ongeveer 1,5% van de totale activa van Mogo, maar dit percentage kan in 2021 dus nog verder oplopen.

Lange termijn investering

Het Canadese bedrijf is opgericht in 2003 en hun business is het beschermen van klanten tegen identiteitsfraude, ze regelen hypotheken en geven een Visa Prepaid Card uit. In 2018 lanceerden ze hun app MogoCrypto.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Wij geloven sterk in bitcoin als beleggingscategorie en willen bitcoin beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk Canadezen. Bovendien is het een lange termijn nvestering voor onze aandeelhouders, aangezien de acceptatie wereldwijd blijft groeien.'[/penci_blockquote]

Ze gooien het daarmee niet specifiek op de boeg van ‘inflatie’ en ‘anti-dollar’, zoals Michael Saylor en enkele andere CEO’s van grote bedrijven en fondsen dat wel deden. Feller heeft het voornamelijk over een investering, in plaats dat hij het een spaarmiddel noemt.

Corporates

Mogo mag zichzelf in een rijtje van andere grote bedrijven zetten. Koploper is MicroStrategy, een business intelligence bedrijf dat meer dan $1 miljard aan bitcoin kocht, wat neer komt op 70,470 BTC.

Ook Square van Jack Dorsey heeft bitcoin op de balans staan. Hetzelfde geldt voor Stone Ridge en Ruffer Investments. De hele lijst is terug te zien op bitcointreasuries.org.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC