Bitcoin (BTC) koers bij $18.000, Grayscale slaat $266 miljoen extra in

De Bitcoin (BTC) prijs is donderdag onder de $18.000 gezakt, terwijl Grayscale nog meer kapitaal in het digitale goud steekt.

Grayscale koopt weer in

Het is een herhaling van zetten, maar Grayscale heeft afgelopen week weer 14.591 Bitcoin ingeslagen op de markt. Het gaat om een bedrag van circa 266 miljoen dollar. Dat blijkt uit een deponering bij beurswaakhond SEC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze Bitcoin is bedoeld als dekking van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Als belegger kun je een aandeel verwerven in dit beursgenoteerde fonds.

De vermogensbeheerder uit New York is vrijwel de bekendste en grootste inkoper van de cryptomunt op de markt. Er is nu ruim 10 miljard dollar gestoken in het GBTC fonds.

De groei is ongekend: sinds oktober is er ruim 2 miljard dollar in het fonds bijgestort.

We zien dus op fundamenteel marktniveau steeds meer adoptie. Vandaag werd ook bekend dat het Canadese bedrijf 3,6 miljoen dollar aan Bitcoin als kasreserves aanhoudt.

Bitcoin koers

De Bitcoin (BTC) prijs is donderdagmiddag onder de $18.000 gezakt, iets waar analist John van Meer vanochtend al voor waarschuwde in zijn analyse. De koers heeft moeite om stevig uit de $18.000 te raken. Dat komt omdat er weinig koopkracht is boven de $18.600, zo bleek eerder deze week.

Wie zijn de verkopers dan? De eerste groep die daar in aanmerking voor komt zijn de miners. Bedrijven die dagelijks strijden met rekenkracht om een block te mogen minen met 6,25 Bitcoin als beloning.

Nieuwe marktdata laat zien dat miners in toenemende mate aan het verkopen zijn om hun kosten (in fiat) te dekken. Dat heeft een drukkend effect op de prijs.

Sterker, de Miners’ Position Index staat op het hoogste niveau van de afgelopen 36 maanden, aldus marktonderzoeker CryptoQuant.

Geen goed signaal op de korte termijn, aldus ceo Ki Young Ju van CryptoQuant.

Korte termijn

Wat zeggen analisten hierover? Volgens de Amerikaanse handelaar en analist is het belangrijk om boven de $18.100 te blijven. De volgende support levels liggen bij circa $17.180 en $16.300.

Oliver von Landsberg-Sadie, CEO van BCB Group verwacht dat Bitcoin zich de komende weken nog koest houdt, zo laat hij Coindesk weten.

Consolidatie rond het $18.000 level dus? Ja, zegt Gunnar Jaerv, operationeel directeur bij First Digital Trust.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De vraag naar Bitcoin naar bedrijven, banken en andere instellingen blijft hoog, zo is de verwachting’.[/penci_blockquote]

De Bitcoin prijs in euro’s:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.