Bitcoin verdienen tijdens spelen van Counter-Strike met nieuwe app

Bitcoin (BTC) verdienen met het spelen van Counter-Strike. Wie wil dat nu niet? Lekker gamen en tegelijkertijd BTC verdienen.

Bitcoin games

Bitcoin is als volledig digitale valuta uitermate geschikt voor integratie met games. Het bedrijf ZEBEDEE, dat de werelden van gaming en Bitcoin via het Lightning Netwerk lanceert de mogelijkheid om Counter-Strike te spelen om daarmee vervolgens sats verdienen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zijn bekend van hun Unity plugin, waardoor games gemakkelijk Lightning kunnen integreren. lnfuse is een product waarmee game ontwikkelaars het Lightning Netwerk kunnen infusen (of: inbouwen) in bestaande populaire games. Dat is iets wat nu vooral plaatsvindt bij kleinere games. En in dit geval bij applicaties rondom een van de grootste games. Counter-Strike zelf doet niets met bitcoin.

Ook lanceerden ze recent hun eigen Lightning gaming wallet, met onder andere gamertags.

"Er is veel laaghangend fruit om Bitcoin aan bestaande games toe te voegen"

Het eerste spel waarbij Zebedee dit heeft gedaan is Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Dit is een spel dat al sinds 2012 bestaat en wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers heeft.

Eigen server draaien

Omdat je een eigen CS:GO server kunt draaien, is hier eenvoudig het een en ander in te modificeren en personaliseren. Zebedee heeft daarvoor lnfuse gemaakt, zodat je dit er als het ware in kunt pluggen.

De applicatie is geïntegreerd met Steam, het grootste online gamingplatform. De Counter-Strike servers die via Infuse werken, laten nu betaling in BTC toe via het Lightning Netwerk.

Het Lightning Netwerk is een laag die bovenop de Bitcoin blockchain is gebouwd. Je kunt er snel en goedkoop betalingen mee doen: instant en nagenoeg gratis.

Het bestaat uit een web van betaalkanalen met daarin een balans aan sats die als het ware heen en weer geschoven kunnen worden. Leer meer over het Lightning Network in onze uitlegpagina.

De eerste versie van lnfuse groepeert de inleg die de gamers die het spel spelen. Als alle bedragen zijn samengevoegd, zal deze balans aan het einde van het spel (of de sessie) verdeeld worden op basis van de eindscore.

Na een testfase op privé-servers is Zebedee Infuse nu live en voor iedereen te gebruiken. De publieke servers zijn te bereiken.

"Zelfs als we 1% van de online Counter-Strike gamers naar Bitcoin en Lightning kunnen krijgen, wordt dat de meest succesvolle blockchain-app ooit."

HangarSix

Een soortgelijk initiatief bestaat al voor het spel Call of Duty. De Nederlander BitcoinBram bouwde hiervoor al een tool genaamd Hangar6.

HangarSix organiseert wedstrijden voor Call Of Duty Warzone-gamers. Het heeft echter een extra financiële prikkel toegevoegd aan hun gameplay.

De gamers die strijden op HangarSix kunnen namelijk rechtstreeks Bitcoin uitbetaald krijgen via het Lightning Network. Nog een manier om sats te stacken dus!

1 comment

  1. Fantastisch! Was dit maar toen ik nog Counter Strike 1.5 full-time speelde, haha!

    Prachtige om te zien dat de ontwikelingen van crypto niet stilstaan, gogogo!