‘Bitcoin (BTC) koers moet $19.476 breken voor nieuwe all time high’

Door CryptoCoinTalkDe Bitcoin koers blijft het uitstekend doen. De grootste asset van de cryptomarkt beweegt nog altijd rond all time high prijzen en staat op het moment van schrijven op $19.325. De feestdagen staan weer voor de deur.

Gaat de Bitcoin koers nog voor een lichtpuntje zorgen tijdens de onlangs aangekondigde lockdown door Rutte?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar is dat een aannemelijk scenario? Of gaan we toch een diepere correctie krijgen? Je leest het in onze gloednieuwe Bitcoin koersupdate.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Het beeld op de weekgrafiek is niet veel veranderd ten opzichte van de vorige analyse. Nadat de Bitcoin koers de hoogste wekelijkse candleclose ooit heeft neergezet, hebben we een pullback gezien.

Die wekelijkse candle is vervolgens helemaal opgekocht, waardoor nu een prachtige wekelijkse terugtest van de vorige all time high heeft plaatsgevonden.

Het is dan ook een zeer aannemelijk scenario dat de volgende wekelijkse candleclose (de huidige candle) ons naar nieuwe hoogtes gaat brengen. Omdat de Bitcoin koers daar verder nog nooit is geweest, zijn de enige vormen van houvast de fibonacci extensie levels.

Deze staan ook op de onderstaande grafiek weergegeven. Het eerstvolgende fibonacci extensielevel ligt op $21.963 en de volgende op $25.592.

Dat zijn de eerstvolgende prijsgebieden waar we waarschijnlijk heen gaan bewegen als we opnieuw een nieuwe all time high gaan neerzetten.

'Bitcoin (BTC) koers moet $19.476 breken voor nieuwe all time high'

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers op dit moment tijdelijk aan het consolideren is. We bewegen tegen de range high aan.

Als we vandaag een sterke dagelijkse candleclose boven de $19.476 krijgen, verwachten wij dat we hoogstwaarschijnlijk de rally gaan voortzetten en dat we deze consolidatie gaan verlaten.

Mochten we vanaf hier een daling gaan zien is de kans groot dat we de range EQ (midden van de range) gaan opzoeken. Die ligt op $17.840. Van daaruit is het kijken hoe de koers reageert.

Mocht de range EQ het niet houden zouden we de range low op $16.189 kunnen gaan opzoeken. Op dit moment is dat nog niet aan de orde, dus het is vandaag even aankijken wat de koers gaat doen.

'Bitcoin (BTC) koers moet $19.476 breken voor nieuwe all time high'

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op de 4-uur-grafiek zien we dat de Bitcoin koers tegen de bovenkant van de range aan het consolideren is. We hebben al een stuk of zes testen van de range high gehad en we blijven er nu dus tegenaan bewegen.

Hoe langer dit aanhoudt, des te groter de kans dat de range high het gaat begeven en we mogelijk een uitbraak kunnen gaan zien.

Mochten we toch een correctie gaan maken is de $18.524 een korte termijn pullbacktarget. We zouden vanaf daar mogelijk de weg weer omhoog kunnen gaan vervolgen om het opnieuw te proberen.

Houden we die steun niet, is de kans zeer aannemelijk dat we onder de $18.000 gaan komen.

'Bitcoin (BTC) koers moet $19.476 breken voor nieuwe all time high'

‘Geen reden voor bearish sentiment’

Kortom, wij zijn nog altijd zeer bullish op de Bitcoin koers. Er is geen enkele reden om op dit moment bearish te zijn.

Mochten we pullbacks gaan zien zie het als een kans en niet als een bedreiging. We zitten midden in een nieuwe bullcyclus, dus “Dips are for buying”, zoals het beroemde gezegde luidt.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klik dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

De prijs in euro: