Bitcoin (BTC) koers op weg naar $24.000 of volgt een correctie?

Door CryptoCoinTalkWe naderen het einde van het jaar 2020. Het was een bewogen jaar met hoogte – en dieptepunten. Hoe lekker is het dat we het jaar 2020 kunnen afsluiten met een hoogtepunt?

Wij genieten in ieder geval van elke dag dat we op de huidige prijzen aan het traden zijn en hebben hoge verwachtingen van het jaar 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het belooft een mooi jaar te worden voor bitcoin en we gaan een frisse blik werpen op de koers.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek heeft de bitcoin koers wederom een zeer bullish wekelijkse candleclose neergezet. Tijdens deze wekelijkse candle hebben we wederom een nieuwe all time high neergezet.

Daarmee tikten we de $24.295 aan. Mocht de koers verder gaan stijgen, dan is $25.608 het eerstvolgende target waar wij naar kijken. Daarna is de $27.853 een interessant prijspunt om in de gaten te houden.

We hanteren hiervoor de fibonacci extensielevels, omdat we verder geen enkele prijsinformatie op deze prijsgebieden hebben.

Mochten we een pullback gaan zien, dan kunnen we een beweging verwachten richting ongeveer de $19.870. De kans is groot dat dit als steun zal gaan dienen.

Bitcoin (BTC) koers op weg naar $24.000 of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat er nog een hele hoop terug te testen gebieden zijn, mocht de bitcoin koers ergens een pullback gaan zien. Op dit moment is het enige relevante prijsgebied het gebied rond $19.400 tot en met de $19.880.

Dat gebied heeft steun van de vorige range high, de vorige high en de 4-uur-support zone. Zo lang we dat prijsgebied niet breken, heeft het ook nog weinig zin om naar de levels daaronder te kijken.

We lijken op dit moment te consolideren en er is dus nog niet echt een teken van een mogelijke pullback.

Mochten we continuation gaan zien zijn de levels, zoals bij de weekgrafiek benoemd, de prijslevels waar we naartoe kunnen gaan bewegen.


Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Voor de lagere tijdsframes switchen we even van Binance naar Bybit, omdat de prijsactie in dit geval op Bybit duidelijker is. We zien dat de bitcoin koers onlangs de range low op $22.322 heeft getest. Die heeft gediend als support en we hebben een prachtige bounce gezien van dat level.

De Bitcoin koers probeert op dit moment de vorige highs te breken op $23.189. Mochten we hier een 1-uur-candleclose boven krijgen is de kans zeer groot dat we de highs rond $23.893 weer gaan opzoeken.

Als we dat opnieuw gaan opzoeken is de kans zeer groot dat we weer verder omhoog gaan trenden.

‘Géén reden om bearish te zijn’

We vallen redelijk in herhaling, maar het beeld blijft ook gewoon nog steeds hetzelfde. De bitcoin koers is enorm bullish en er is nog geen enkel teken van zwakte. Geen enkele reden dus om bearish te zijn.

Houd er wel rekening mee dat we zo’n 150% zijn gestegen zonder fatsoenlijke pullbacks. Dat betekent dus dat de kans steeds groter wordt op een serieuzere pullback.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klik dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

De prijs in euro: