Bitcoin (BTC) prijs schrijft geschiedenis, stijgt koers richting $28.000?

Door CryptoTargetsBitcoin is vanmiddag uitgebroken ruim over de $20.000, een nieuwe all time high. Heeft de grootste cryptomunt aller tijden genoeg volume om door te stijgen? We bespreken het in deze marktupdate.

Bitcoin 15 minuten grafiek

Op de 15 minuten chart zagen we in een periode van 13 tot 16 december een zijwaartse consolidatie na een stijging van 10%. De koers bewoog in een welbekend patroon genaamd ascending triangle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een setup fase voor een breakout. Bitcoin heeft deze koersbeweging al vaak laten zien sinds zijn stijgingen vanaf de dip in maart. Toen dipte de prijs naar $3.850.

En ook nu doet het patroon zijn naam waar aangezien Bitcoin dwars door de bovenkant schiet richting zijn hoogtepunt op $20.450.

De vraag is nu natuurlijk tot waar Bitcoin zal gaan stijgen. Echter is deze vraag nu niet gemakkelijk te beantwoorden omdat er geen weerstandslevel meer boven de koers liggen. De koers beweegt als het ware in een ‘vrije’ ruimte en is op ontdekking.

Wat veel actieve traders aanhouden om toch een indicatie te krijgen is het volgende. We trekken een lijn van het begin van zijn laatste swing stijging tot aan de top van deze stijging.

Op de onderstaande foto zie je de groene lijn vanaf 11 december tot aan 13 december. Bekijk de volgende foto’s.

Bitcoin (BTC) prijs schrijft geschiedenis, stijgt koers richting $28.000?

Nu plaatsen we deze groene lijn aan de bovenkant van het ascending triangle patroon op de punt van breakout.

Bitcoin (BTC) prijs schrijft geschiedenis, stijgt koers richting $28.000?

Dit geeft ons informatie dat de prijs op korte termijn kan door stijgen richting $21.300 onder de huidige omstandigheden. Omdat veel actieve handelaren deze informatie aanhouden speelt het zich ook vaak uit.

Bitcoin daggrafiek

Als kers op de taart hanteren we deze gedachte ook op de dagelijkse grafiek van Bitcoin. Wat we daar zien is ook zeer interessant.

We hebben het beeld nu donker gemaakt zodat je het goed kan zien. Wat zie je precies?

De stijging vanaf de dip in maart tot aan zijn eerste consolidatie is exact even lang als de stijging na deze consolidatie richting die consolidatie daarna. Vervolgens is de stijging richting de consolidatie daarna weer precies even lang.

Wat we daarna zien is opmerkelijk. Als Bitcoin wéér hetzelfde patroon wilt uitspelen zal het moeten stijgen richting $28.000, aangezien de stijging vanaf 10 oktober tot aan 25 november vele malen groter was.

Dit is iets wat we vaak zien op de cryptomarkt. Met het vele institutionele geld dat de markt opkomt en een nieuwe ATH is het geen verkeerde gedachte, wat denk jij?

Bitcoin (BTC) prijs schrijft geschiedenis, stijgt koers richting $28.000?

Over CryptoTargets

De cryptomarkt is enorm bullish en actieve handelaren slaan hun slag. Wil jij ook mee profiteren van de stijgingen in de cryptomarkt? Dan kan jij de ervaren crypto analisten van CryptoTargets kopiëren.

Dagelijks trade je met ze mee en ontvang je exact dezelfde inkoop- en verkoopprijzen die zij hanteren. Niet zeker of het wat voor jou is? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Neem een kijkje op de website van CryptoTargets.

De prijs in euro: