Bitcoin (BTC) Update: Komt de prijs weer op $24.000?

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel rond de $23.500 en tikte zelfs een nieuwe all time high aan bij $24.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

De koers van Bitcoin blijft zich in een stijgende lijn doortrekken, is het signaal wat de we afgelopen dagen hebben gezien. Ondanks meerdere nieuwe all time highs, lijkt de koers nog niet echt af te remmen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarbij we de meest recente nieuwe hoogte van ongeveer $24.100 zien. E

Waar de koers uiteindelijk een correctie kan laten zien is moeilijk te zeggen. Het zonder consolidatie doorstijgen van de koers zorgt voor zwakkere support levels. En een kans op een grotere daling bij correctie dan we graag zouden willen zien.

Hoe de koers zich gaat gedragen bij een potentiële dip zal cruciaal kunnen zijn voor het behoud van de uptrend.

Ondanks het mooie doorstijgen lijkt het erop dat we op het punt zijn aangekomen dat een bullish correctie de huidige uptrend kan versterken. Zeker nu de koers zich in een verkenningsfase begeeft, is het lastig om nieuwe punten aan te wijzen. We hebben geen historische data om naast de huidige bewegingen te leggen.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer de de grafieken erbij pakken zien we dat de koers momenteel wat zoekende is naar weerstand en support. Op de 4-uurgrafiek lijkt het erop dat de koers momenteel een van de punten test waar we wat meer weerstand zagen. Dat rond de $23.500 ligt, en momenteel als support dient na het testen van $24.100.

Of de koers hier zich staande gaat houden is lastig te zeggen. Mocht dat niet gebeuren en we een verdere daling gaan zien dan zal er tot aan $22.000 voldoende support moeten liggen om zich staande te houden.

Een verdere daling is moeilijk in te schatten maar zou al snel naar de $20.000 moeten zakken. Om daar de vorige all time high weerstand wat nu als support dient te testen.

Bitcoin (BTC) Update: Komt de prijs weer op $24.000?
Bitcoin 4-uurgrafiek 20 december 2020

Mocht de koers nog niet klaar zijn voor een correctie en door blijven stijgen met de huidige snelheid. Dan kunnen we maar zo al snel een prijs in de buurt van $30.000 zien.

Maar zoals we al vaker hebben meegemaakt: Is ongecontroleerd doorstijgen zonder enige vorm van correctie niet altijd zo bullish. Dan kan een potentiële dip lastig opgevangen worden.

Bitcoin uurgrafiek

Als we de uurgrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we dat er op lagere timeframes toch al een soort van consolidatie aan het ontstaan is. Met een beweging tussen $22.800 en $23.500. Welke langduriger is dan we de afgelopen dagen hebben gezien. Een eerste stop van het stijgen, wat we als bullish kunnen zien.

Momenteel zien we de meeste weerstand rond de $23.500 en kunnen we verwachten dat de koers hier langer rond gaat hangen. Met eventuele volatiele uitschieters omhoog om zich los te breken van dit level. Maar dus ook bewegingen omlaag.

Bitcoin (BTC) Update: Komt de prijs weer op $24.000?
Bitcoin uurgrafiek 20 december 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Al met al is het dus wat lastig om de koers in deze verkenningsfase te voorspellen. Het wachten is op het moment van een bullish correctie. Om de huidige stijging te kunnen verankeren. Maar gezien de simpele stijging naar boven ziet het er naar uit dat het doorstijgen richting $25.000 tot $30.000 nog steeds een reële optie is.

Bitcoin prijs in euro’s: