Prijs van Bitcoin schommelt rond $23.000, Coinbase wil de beurs op

Terwijl de koers van bitcoin (BTC) records breekt is de grootste bitcoin beurs van Amerika druk in de weer met een beursgang. Het Amerikaanse Coinbase leverde donderdag de documenten in bij de toezicthouder van de effectenbeurzen, de Securities and Exchange Commission (SEC). Dat meldt Coindesk.

De huidige prijsbewegingen van bitcoin komen op een mooi moment voor Coinbase, BTC is hot. De aanvraag van Coinbase komt niet uit de lucht vallen, er wordt al maanden gesproken over een eventuele beursgang.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goede naam

Coinbase is een van de bitcoin bedrijven dat eigenlijk altijd (op het oog) voldoet aan de Amerikaanse wetgeving en goed kijkt en luistert naar de richtlijnen. Dat wordt ze niet altijd in dank afgenomen, maar in een relatief nieuwe industrie met veel cowboyverhalen is het voor investeerders wel een belangrijk aspect.

De SEC buigt zich momenteel over de eerste documenten en komt dan met een beslissing.

Miljardenbedrijf

In oktober 2018 werd de waarde van Coinbase geschat op $8 miljard. De markt gaat uiteindelijk bepalen wat zij voor de aandelen willen betalen, maar de bitcoin industrie als geheel zit momenteel in de lift. Daar zal de grootste beurs van Amerika ongetwijfeld van profiteren.

Coinbase is onder particuliere beleggers én professionele investeerders een populaire optie. Naast de handel is het bedrijf ook actief in allerlei andere takken van de industrie. Zo heeft het met USD Coin een eigen stablecoin en heeft het een groeiende businesstak.

MicroStrategy gebruikt naar verluidt ook de diensten van Coinbase om honderden miljoenen aan BTC te kopen.

Beursgang

Het is nog onduidelijk of Coinbase inzet op een directe notering of een Initial Public Offering (IPO) als beursintroductie. Bij een directe notering verkoopt de beurs haar aandelen direct aan handelaren op een beurs, bij een IPO zitten daar tussenpersonen tussen.

Als de beurs door de keuring van de SEC komt kunnen beleggers straks dus niet alleen speculeren op bitcoin, maar ook op de toekomst van een van de belangrijkste beurzen in Amerika.

De bitcoin koers in euro’s

Lees meer over:
beursBitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)