Bitcoin.org offline na digitale aanvallen, het Bitcoin netwerk draait door

De website Bitcoin.org werd vandaag aangevallen, het platform was even onbereikbaar voor bezoekers. Het netwerk van bitcoin draait gewoon door, de code van het protocol wordt onder andere gehost op deze website. Dat meldt CoinDesk.

Het netwerk van bitcoin werd niet aangevallen, het gaat echt alleen om de website. Het platform is de plek waar je de meest up to date Bitcoin Core software kunt downloaden. De site is op het moment van schrijven weer online.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Code delen

Het ging bij de website om een denial-of-service-aanval (DDoS), als deze aanvallen succesvol zijn dan kunnen bezoekers de site niet gebruiken. Wat er in de praktijk gebeurd is dat de website zoveel verzoeken krijgt van de aanvaller, dat de site hem op een gegeven moment begeeft.

Vrij snel kwam er een tegenactie op gang: bitcoiners tuigde met behulp van een torrent service een manier op om alsnog de Bitcoin Core software gemakkelijk te kunnen downloaden.

Aanvallen bij prijsstijging

Cobra is de pseudoanonieme ontwikkelaar die meehelpt om Bitcoin.org, hij deelt zij bevindingen op Twitter en met Coindesk.

De website krijgt regelmatig te maken met soortgelijke DDoS-aanvallen. Met name wanneer de prijs stijgt komen er vanuit allerlei plekken aanvallen voorbij. Cobra zegt dat de IP-adressen van de aanvallers wijzen naar Rusland, maar het is onduidelijk wie er achter deze aanvallen zitten.

?s=21

Gerommel bij bitcoin.org

Om het domein bitcoin.org is veel te doen. het domein werd ooit door Satoshi Nakamoto zelf opgezet. Daardoor is het waarschijnlijk de oudste bitcoin website die er is. Maandelijks bezoeken miljoenen mensen de website voor Bitcoin Core en/of informatie over het netwerk.

Eerder dit jaar werd de sitemanager ontslagen. Will Binss wilde zelf eigenaar worden van de website. Na een ruzie met Cobra werd hij ontslagen.

Het netwerk van bitcoin heeft verder niets te maken met de .org-website. Het systeem blijft draaien door de miljoen deelnemers. Lees ook: De pijlers van Bitcoin: cryptografie, blockchain en een gedeelde database

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...