Was $17.600 de bodem voor bitcoin? De huidige rally wijst erop van wel!

Bitcoin is voorbij de $19.000 geschoten nadat we een korte bodem hebben gemaakt op de $17.600. Het momentum lijkt nu aan de kant van bitcoin te staan, want het gaat ineens heel hard.

Zou dit dan de rally zijn die ons voorbij die magische grens van $20.000 brengt? De volatiliteit is sinds kort weer een klein beetje terug bij bitcoin, dus dat is lastig voorspellen. In dit artikel gaan we daar wat dieper op in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat gebeurde er rond de bodem van $17.700?

Op vrijdag had bitcoin het eventjes lastig en vielen we een stuk naar beneden. Analisten Edward Morra en Nik Yaremchuk wezen destijds al op grote buy orders op Bitfinex en Coinbase. Met het nieuws van de afgelopen dagen in ons achterhoofd, zou dit heel goed al MicroStrategy geweest kunnen zijn.

Zodra bitcoin onder de $17.700 zakte schoot de koers binnen drie uur weer terug naar $18.000. Op $17.600 bracht Nik Yaremchuk naar buiten dat we volgens hem op de bodem zaten. Dit deed hij op basis van een 4-uurs grafiek waarop hij deze call op basis van trendlijnen en heat-maps heeft gemaakt.

Het mooie aan de rally vanaf dit niveau is dat we een hogere bodem hebben dan de vorige drop. Die ging namelijk tot onder de $17.000.

Niveau’s om in de gaten te houden

Op de korte termijn is het niveau rond de $19.400 een belangrijke om in de gaten te houden. Als we daar voorbij schieten komen we in een gunstig gebied. Mogelijk met zicht op nieuwe all-time highs.

Beastlorion een handelaar die onder een pseudoniem op Twitter post geeft aan dat er op dit moment praktisch geen verkoopdruk is. Het voelt volgens hem alsof de prijs omhoog wordt getrokken in plaats van geduwd.

Dit baseert hij vooral op het lage volume waarmee bitcoin op dit moment omhoog is geschoten. Het lijkt erop dat er steeds minder mensen zijn die bitcoin op dit niveau willen verkopen. Dat begrijpen wij bij Bitcoin Magazine natuurlijk volledig.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....