Bitcoin (BTC) Update: Zet de daling van de koers verder door?

Door CryptoTargetsBitcoin (BTC) is na een lange consolidatie naar beneden uitgebroken. De koers tikte dit jaar nog $9.500 aan, maar momenteel staat de prijs onder $18.000.

In dit artikel bespreken we een scenario van een daling richting $16.500.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers

Op de 1- uurstimeframe brengen we de consolidatie van Bitcoin in beeld. Je ziet dat Bitcoin na de rally naar een all-time-high (ATH) lagere toppen (LH) maakte en hogere bodems (HL).

Vervolgens kwam het op een punt, op 8 december, waar de prijs niet in staat was nog een lager top of hogere bodem te maken waardoor het naar beneden uitbrak.

Dit patroon heet ook wel een symmetrical triangle. Dit is een patroon waarop veel actieve handelaren inspelen waardoor de prijs ook daadwerkelijk zakt.

Bitcoin (BTC) Update: Zet de daling van de koers verder door?

Target voor BTC

De trend voorspellen is leuk, maar het is nog leuker om te weten tot hoever de trend daalt of stijgt (in dit geval daalt).

De koers van Bitcoin beweegt meestal in level trends. Het gaat in een trend van het ene level naar de ander en vervolgens weer terug.

Het begin of eind van een vorig level wordt daarom ook vaak als target van de trend aangehouden omdat dit een goede indicatie geeft op welk punt een bepaalde trend is gestart of een nieuwe trend kan gaan beginnen.

Als we kijken naar de koers van bitcoin dan zien we dat de laatste opwaartse trend richting zijn ATH is gestart op circa 27 november 2020 (bij de grijze box groene pijl). Dit punt was dus het begin level van de laatste trend.

Als we de gedachte zoals hier boven beschreven aanhouden dan zal de koers dus nog door dalen richting dit level op circa $16.500.

Bitcoin (BTC) Update: Zet de daling van de koers verder door?

Wat gaat de koers van bitcoin doen?

Als je mij vraagt of ik op de korte termijn bearish ben op Bitcoin dan zeg ik ja. Vraag je of ik bullish ben voor Bitcoin op de lange termijn? Dan zeg ik ook ja.

De koers kan natuurlijk nooit parabolisch omhoog of omlaag stijgen/dalen. Grote dalingen zoals deze op de huidige koers komen vaak voor ook , ook als we in een langdurige uptrend zitten.

Houd er rekening mee dat een analyse het nooit een garantie geeft dat Bitcoin verder daalt naar dit level.

Alhoewel ik verwacht op basis van technische analyse dat de kans groter is dat Bitcoin eerst door daalt richting dit level in plaats van terug stijgt naar zijn ATH, kan de prijs onderweg richting $16.500 ook nog kleine stijgingen maken. Houd hier dus ook rekening mee!

Bitcoin (BTC) Update: Zet de daling van de koers verder door?

Meer weten over de geschiedenis en de koers van Bitcoin? Neem dan een kijkje op de website van cryptotips.eu.

Bitcoin prijs in euro’s: