Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC kan de dollar minder relevant maken’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Één investeerder stopt 100 miljoen dollar in nieuw Bitcoin (BTC) fonds

De New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft in één klap 100 miljoen dollar bij één investeerder opgehaald. Via het fonds Digital Assets Fund II gaat de fondsmanager het geld steken in Bitcoin en mogelijk andere cryptovaluta.

‘Bitcoin kan de dollar minder relevant maken’ volgens CEO BlackRock

De CEO van BlackRock heeft zich positief uitgelaten over Bitcoin. Larry Fink is een nieuwe naam uit Wall Street die de potentie van de cryptomunt inziet: “Het kan uitgroeien naar een wereldwijde markt.”

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder van de wereld. In 2019 waren ze verantwoordelijk voor een belegd vermogen van ruim 7.000 miljard dollar.

Human Rights Foundation doneert $50.000 aan Bitcoin developer

De Human Rights Foundation (HRF) wil in 2021 nog meer bitcoin developers een financieel steuntje in de rug geven. Om dit jaar goed af te sluiten komt de mensenrechtenorganisatie met een aankondiging van een nieuwe donatie aan een bitcoin ontwikkelaar. Dat meldt Coindesk.

De gebroeders Winklevoss, bekend van onder andere de bitcoin beurs Gemini, doneren $50.000 aan de HRF om de ‘open-source software die privacy, de bruikbaarheid en de veerkracht verbetert van het bitcoin netwerk’.

De donatie van de broers wordt in het eerste kwartaal van 2021 vergeven.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...