Goedemorgen Bitcoin: Dow Jones lanceert in 2021 bitcoin index

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Dow Jones komt met Bitcoin (BTC) index in 2021

De Dow Jones komt in 2021 met een bitcoin index. De oudste aandelenindex van de Verenigde Staten gaat naast BTC ook andere cryptocurrency’s gebruiken. Dat meldt Reuters.

De index komt uit de koker van S&P Dow Jones Indices, onderdeel van data provider S&P Global.

Let op! Een index probeert zo nauwkeurig mogelijk de prijs van een asset te volgen, de Dow Jones gaat dus geen bitcoin aanbieden. Wel stelt het beleggers in staat om mee te profiteren van eventuele prijsstijgingen.

Volgens deze indicator van Glassnode kán Bitcoin prijs naar $590.000

Het on-chain analysebedrijf Glassnode doet een wilde voorspelling. Aan de hand van een indicator verwachten ze dat de prijs van Bitcoin tijdens de huidige bullrun kan oplopen tot $590.000.

Waar is deze fictieve prijsdoel op gebaseerd?

De indicator die het marktonderzoeksbureau uit Berlijn gebruikt is de zogenoemde Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) index. Dat is een getal dat de huidige prijs van Bitcoin vergelijkt met de prijs van het moment dat de UTXO voor het laatst is verstuurd.

Oekraïne zet grote stap om Bitcoin en andere cryptovaluta te legaliseren

Oekraïne zet grote stappen op het gebied van de wetgeving en regulering van de cryptocurrency en Bitcoin markt. De eerste hoorzitting in het nationale parlement is volgens Verkhovna Rada achter de rug. Het wetsvoorstel moet nu nog twee bureaucratische rondjes van hoorzittingen langs, voordat het officieel is.

Als deze wetgeving er doorheen komt, zal Oekraïne zich in de lijst mogen scharen van landen die speciale wetten hebben ingevoerd om Bitcoin te reguleren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...