Goedemorgen Bitcoin: 23 bedrijven hebben samen ruim $16 miljard aan BTC

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

23 Bedrijven hebben nu samen ruim $16 miljard aan Bitcoin (BTC) in bezit

Beursgenoteerde en grote bedrijven die in de lijst van Bitcoin Treasuries zijn opgenomen hebben nu samen bijna 1 miljoen bitcoin. Om precies te zijn gaat het om 842 duizend bitcoin en dat aantal groeit snel.

Het lijkt erop alsof er iedere week wel weer bedrijven bij komen die een deel van hun kapitaal in bitcoin investeren. Deze enorme golf van interesse is natuurlijk louter positief voor bitcoin en drijft de koers waarschijnlijk flink omhoog.

Miljardair Paul Tudor Jones: Bitcoin koers gaat dollemansrit tegemoet

Miljardair Paul Tudor Jones voorziet een glorieuze toekomst voor de Bitcoin koers. Misschien niet zo gek, want de roemruchte hedgefonds manager heeft daar zelf ook belang bij.

Jones (Memphis, 1954) is op Wall Street groot geworden door in de jaren zeventig flink op de grondstoffen – en goudmarkt te ‘gokken’. Daarmee heeft hij zijn naam en uiteindelijk ook diverse fondsen mee opgebouwd.

Hodlers verstuurden vorige maand 183.000 ‘slapende’ Bitcoin (BTC)

Unchained Capital deelt vandaag statistieken over de zogenoemde HODL Waves. Het blijkt dat bitcoiners in de maand november 183.000 ‘slapende munten’ hebben verplaatst. Dat is ongeveer 1% van alle Bitcoin die er in omloop is.

Data van Unchained Capital markeert ‘bitcoin als zijnde slapend’ als ze de afgelopen 12 maanden niet zijn verplaatst of verstuurd. Dit kun je in de transparante blockchain gewoon aflezen op basis van de UTXO’s. Het percentage slapende munten (sinds 6 maanden tot 12 maanden geleden) is in november aanzienlijk gedaald.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)