Goedemorgen Bitcoin: Is BTC te volatiel voor een spaarmiddel?

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin is te volatiel om te dienen als spaarmiddel’, aldus Steve Forbes

Steve Forbes ziet in bitcoin geen goede langtermijn investering. De mediamagnaat ziet de limiet van 21 miljoen bitcoin als een van de punten die BTC tegenhoudt als spaarmiddel. Veel bitcoiners zijn het daar overigens niet mee eens, de gelimiteerde oplagen is juist een van de unique selling points van bitcoin.

Bitcoin in de mainstream media: een weerwoord op misvattingen

De opmars van Bitcoin heeft er voor gezorgd dat de mainstream media over de cryptomunt berichtte. Hoewel het AD eruit sprong met een welingelicht artikel van hoge kwaliteit, hebben een aantal mediapartijen zich niet van de goede kant laten zien.

In dit artikel nemen we een aantal ‘mythes’ door en ontkrachten we misstanden over Bitcoin.

Pakistan wil Bitcoin (BTC) legaliseren en mining gaan stimuleren

Tijdens een Statenvergadering in Pakistan is er deze week een motie aangenomen. Het komt er op neer dat men eist dat er wetten komen die het bezit van cryptocurrency’s en Bitcoin mining legaliseren.

Zia Ullah Bangash, een adviseur van de regering, tweette gisteren over deze ontwikkeling. De motie luidt als volgt:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]“We doen een beroep op de centrale overheid om ons voorstel voor legalisering van cryptocurrency zorgvuldig te overwegen.”[/penci_blockquote]

MicroStrategy koopt Bitcoin bij: het bedrijf heeft $765 miljoen aan BTC in kas

Het Amerikaanse techbedrijf MicroStrategy blijft bitcoin (BTC) kopen. Het bedrijf van Michael Saylor heeft nu $765 miljoen aan BTC in kas. BTC is volgens Saylor en consorten een betere vorm van geld dan de dollar.

MicroStrategy is beursgenoteerd en dat betekent dat de aankopen op termijn naar buiten komen. Saylor bevestigt de aankoop van 2.574 bitcoin op Twitter.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...