Goedemorgen Bitcoin: volgende week komt 150.000 BTC vrij van Mt.Gox

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Opmerkelijk: 136 miljoen euro aan Bitcoin verstuurd voor slechts €0,99

Een van de ‘killerapps’ van Bitcoin (BTC) zijn de zeer lage transactiekosten bij grote bedragen. Een anonieme gebruiker heeft 8692,8 Bitcoin over het netwerk gestuurd voor een ‘fooi’ van 6.520 satoshi’s.

Het gaat om omgerekend om een bedrag van 165 miljoen dollar (136 miljoen euro) tegen een ‘fee’ van 1,20 dollar (0,99 euro).

Hackers eisen $34 miljoen in Bitcoin van iPhone maker Foxconn

Foxconn was vorige week slachtoffer van gijzelingssoftware geïnstalleerd door hackerscollectief DoppelPaymer. De aanvallers eisen 1.804 Bitcoin aan losgeld, zo meldt nieuwssite Bleeping Computer.

De techgigant uit Taiwan is een belangrijke toeleverancier van iPhone, het vlaggenschip van Apple. Maar ze werken ook voor fabrikanten zoals Samsung, Sony en Dell.

Wat hebben de hackers aan schade aangericht? Volgens de berichtgeving is een grote hoeveelheid data voor de Amerikaanse markt versleuteld.

Zodra Foxconn op de proppen komt met het losgeld, dan sturen de hackers een tool op om te ontsleutelen.

Opvallend genoeg vond de aanval niet in Azië plaats, maar in Mexico waar Foxconn een groot assemblagecomplex heeft. Bleeping Computer sprak met DoppelPaymer, die claimt tussen de 1.200 en 1.400 servers te hebben lamgelegd.

Ook is er maar liefst 30 terabyte aan backups vernietigd in een poging een reactie van Foxconn te krijgen. Foxconn heeft naar verluidt al contact gelegd met de hackers om tot een deal te komen. Door de bank genomen kiezen getroffen organisaties schoorvoetend voor het betalen van het losgeld. Het laten ontsleutelen door een externe partij is namelijk veelal duurder.

Volgende week komt er 150.000 Bitcoin (BTC) vrij van de Mt. Gox hack

CryptoQuant waarschuwt op Twitter voor de aanstaande deadline voor de gedupeerden van de gehackte Bitcoin beurs Mt. Gox. Voormalige klanten van de beurs wachten al jaren op hun geld en volgende week is het dan eindelijk zo ver.

Anderhalve maand geleden berichtten we al dat er 150.000 Bitcoin klaar stond om verdeeld te worden. De deadline voor het verwerken van deze uitbetaling is al een aantal keer verplaatst. Oktober jongstleden was dat ook het geval.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...