Goedemorgen Bitcoin: ECB pompt €500 miljard in economie

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Mastercard en Visa weren PornHub, Bitcoin nagenoeg enige alternatief

Creditcardmaatschappijen Mastercard en Visa stoppen met het verwerken van betalingen aan pornoplatform Pornhub. Het besluit komt voort uit een onderzoek van The New York Times over vermeende video’s van verkrachting en kindermisbruik op de website.

De betaalverwerkers nemen afstand van deze praktijken en weigeren betalingen te accepteren en versturen naar de website. Iets meer dan een jaar geleden nam ook PayPal al afstand van de website voor ‘fans en makers van natuurfilms’.

Indicators Glassnode op groen: 1000% groei tot nieuwe piek Bitcoin

Er zit een ‘waanzinnige bullish periode’ voor bitcoin aan te komen. Dat schrijft Rafael Schultze-Kraft, de CTO van Glassnode, op Twitter. Het is niet zomaar een ongefundeerde uitspraak. Hij zet de voorspelling van de Bitcoin prijs kracht bij met een reeks indicatoren.

Let op: niemand weet wat de koers van bitcoin gaat doen.

In een thread haalt Schulze-Kraft enkele ultra-optimistische scenario’s uit de kast. Hij presenteert ze aan de hand van zes marktindicatoren die zijn afgeleid van on-chain data, en vergelijkt ze met de niveaus van eind 2017.

Europese Centrale Bank pompt €500 miljard in economie, is Bitcoin de lachende derde?

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat €500 miljard in de economie pompen. De bank kwam gisteren met nieuws over de monetaire strategie. Dit komt tot stand via het Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP).

Op deze manier willen ze de economie stimuleren en pogen ze de schade van de coronacrisis te beperken. Het lijkt een maatregel te zijn die Bitcoin alleen maar extra in de kaart speelt.

Aan de hand van Christine Lagarde gaat de ECB rustig door waar het mee bezig was: de economie naar eigen hand zetten. Naast de 500 miljard euro die ze apart zetten (of: creëren), maakten ze ook bekend dat het steunprogramma met 9 maanden verlengd tot maart 2022.

In perspectief: de totale marktkapitalisatie van Bitcoin is op dit moment 271 miljard euro.

Europa wil strengere fiscale regels voor Bitcoin (BTC)

Europa wil voor bitcoin dezelfde regels voor fiscale gegevensuitwisseling invoeren als voor andere financiële producten. Vandaag de dag heeft de Belastingdienst weinig zicht op winsten die binnen de sector worden behaald. Dat meldt Tijd.be.

Om het gevaar van witwassen en andere vormen van belastingfraude te verkleinen, wil Europa bitcoin nu aan dezelfde regels onderwerpen als andere financiële assets. Het gaat dan met name om internationale gegevensuitwisseling, waar op dit moment geen sprake van is.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...