Goedemorgen Bitcoin: Handelsvolume met stablecoins breekt door $1.000 miljard

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Grayscale koopt $290 miljoen aan bitcoin (BTC) ondanks klantenstop

Institutioneel geld en Bitcoin zijn twee zaken die in 2020 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Maar onlangs kondigde Grayscale een tijdelijke klantenstop aan voor een aantal fondsen onder haar beheer, waaronder het Bitcoin Trust (GBTC). Maar voor bestaande klanten in het fonds gaat de koop driftig door.

Het gaat om een tijdelijke pauze. Grayscale sluit de trusts af voor een zogenoemde ‘private placement‘. In het vierde kwartaal van 2019 deden ze precies hetzelfde.

Stablecoin handelsvolume breekt door $1.000 miljard grens in 2020

Het handelsvolume van stablecoins zijn door de grens van 1.000 miljard dollar gegaan in 2020. Dat blijkt uit onderzoek van The Block.

Stablecoins is een type cryptomunt waarvan de waarde gedekt is door een fiat valuta, meestal de Amerikaanse dollar. Handelaren geven daar de voorkeur aan, omdat transacties via een blockchain sneller en goedkoper zijn dan via het bancaire netwerk SEPA.

Stijgt of daalt de bitcoin koers plots, dan je kun je gemakkelijk in – en uitstappen.

Duizenden Nederlandse Bitcoiners getroffen door lek bij Ledger: Wat kun je doen?

Klantgegevens van duizenden Nederlanders liggen op straat door een lek bij de bitcoin hardware fabrikant Ledger.

Zoals je al bij ons hebt kunnen lezen is een deel van het klantenbestand van Ledger gehackt. Hier zijn meer dan 8000 Nederlanders bij getroffen. Van hen is hun adres gelekt.

Let op! Je bitcoin zijn niet direct in gevaar door dit lek.

In de gelekte orderdata komen 8265 Nederlandse adressen voor. We kunnen uiteraard niet bepalen of de mensen daar nog steeds wonen, of dat het kantooradressen waren.

Er zijn 1012 adressen uit Amsterdam, 396 adressen uit Rotterdam, 627 adressen uit Den Haag, 271 adressen uit Utrecht en 180 adressen uit Eindhoven gelekt.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)