Goedemorgen Bitcoin: deze topsporter laat 6 miljoen in bitcoin uitbetalen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Topsporter laat helft van salaris van $13 miljoen uitbetalen via Bitcoin

Groot nieuws uit de sportwereld: Russell Okung, een speler van de Amerikaanse National Football League (NFL), heeft er voor gekozen om de helft van zijn salaris in Bitcoin (BTC) uitbetaald te krijgen.

In mei 2019 riep de American Football speler het al: ‘Pay me in Bitcoin‘. Nu ruim anderhalf jaar later is het zo ver. Okung is de eerste grote Amerikaanse sporter die uitbetaalt krijgt via het decentrale internetgeld. Twintig maanden later staat de koers echter wel 273% hoger dan het moment dat hij dit twitterde.

John de Mol en Facebook schikken in zaak neppe Bitcoin advertenties

De soap tussen John de Mol en Facebook, waarbij Bitcoin in het middelpunt stond, heeft eindelijk een climax bereikt. Beide partijen schikken hun geschil via ‘een minnelijke regeling’.

De zaak tussen de mediaondernemer en de social media gigant loopt al een tijdje. De afgelopen jaren zijn er al meerdere rechtszaken geweest. Ook ging Facebook in hoger beroep tegen een eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter.

De Mol eiste dat het social mediaplatform stappen neemt tegen de neppe bitcoin advertenties waarin bekende Nederlanders worden gebruikt. Naast het gezicht van De Mol zelf, waren ook onder andere Alexander Klöpping, Jort Kelder en Ali B veelvoudig te zien in frauduleuze advertenties.

Bitcoin (BTC) miners vestigen nieuw omzetrecord in 2020

Bitcoin miners hebben qua omzet in 2020 een nieuw record gevestigd gemeten naar terashash per seconde aan rekenkracht (TH/s).

Dat blijkt uit onderzoek van The Block. Het is een nieuwe manier om de inkomsten van miners te kwantificeren die de onderzoekers introduceren. Ze kijken naar de omzet per TH/s aan rekenkracht. Gemiddeld maakt elke miner 0,19 dollar per TH/s aan bruto omzet.

Dat is het hoogste niveau in 2020. De vorige top lag namelijk op 0,17 dollar per TH/s. De bitcoin prijs lag destijds op $10.500 enkele maanden vóór de halvening medio mei.

In de onderstaande zien we het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (7DMA).

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.