Goedemorgen Bitcoin: VanEck vraagt opnieuw Bitcoin ETF aan

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

VanEck vraagt opnieuw toestemming voor Bitcoin ETF bij SEC

Assetmanager VanEck probeert opnieuw toestemming te krijgen voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF). De aanvraag gaat opnieuw naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)

Bitcoin liquiditeitscrisis bij beurzen, BTC kopen bij beurzen wordt moeilijker

Er staan steeds minder bitcoin (BTC) op beurzen. En dat zorgt voor liquiditeitsproblemen aan de verkoopkant. Dat blijkt uit data van Glassnode.

Het aantal bitcoin dat gekocht én verkocht wordt daalt gestaag, dat duidt er op dat verhandelbare BTC steeds schaarser wordt.

Russische oliegigant Gazpromneft start Bitcoin mining in Siberië

Het Russische olieconglomeraat van Gazprom oriënteert zich op de Bitcoin mining markt. De dochteronderneming heet Gazpromneft en ze openen een speciale locatie in Siberië.

Het minen van bitcoin gaat plaatvinden op een van de plekken waar ze momenteel olie uit de grond halen. Hierdoor openen ze een heel nieuw marktsegment. Illiquide of onverkoopbare resources kunnen zo worden omgezet in elektriciteit en dus in bitcoin. Zo levert het toch nog een zakcentje op.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...