Lily Allen wees ooit 200.000 Bitcoin af als beloning voor een optreden

Zangeres Lily Allen denkt nog regelmatig terug aan een optreden uit 2009 waar ze 200.000 bitcoin voor had kunnen krijgen. Op dat moment had ze natuurlijk geen idee wat bitcoin was en zag ze er geen heil in om in ruil voor de digitale munt het podium op te stappen.

Waarschijnlijk was het haar, net als vele anderen, niet gelukt om de bitcoin tot dit moment vast te houden. Maar was dat gelukt, dan had ze met dat ene optreden meer dan $4 miljard verdiend. Dat vertelde ze in gesprek met The Independent in 2014.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het beruchte bitcoin optreden

Het ging om een optreden in de virtuele wereld genaamd Second Life. Een optreden die ze vanuit de warmte van haar eigen woonkamer had kunnen verzorgen.

Op het moment van het aanbod was bitcoin natuurlijk nog helemaal niets waard. Destijds waren het een paar computerwetenschappers en wat verdwaalde liberalen die met de munt speelden. Waarschijnlijk waren er maar weinigen die de huidige koers van bitcoin destijds al hadden voorzien.

Het optreden zou nog plaatsvinden voordat Laszlo Hanyecz zijn fameuze bitcoin-pizza transactie maakte in 2010. In mei van dat jaar kocht de computerwetenschapper voor 10.000 bitcoin twee pizza’s van Papa Johns.

Lily Allen is zeker niet de enige

Het verhaal van de Engelse zangeres doet denken aan de vele andere verhalen die lang geleden veel bitcoin hadden (kunnen hebben). Neem bijvoorbeeld het verhaal van ITer James Howells die begin 2009 zo’n 7.500 bitcoin in bezit had.

Waarschijnlijk had Howells de bitcoins puur uit interesse en hobby gemined en er een beetje mee gespeeld. Niet wetende dat bitcoin zo enorm in waarde zou toenemen.

Inmiddels is hij de hard-drive waar de bitcoin op stonden kwijt en zweeft er dus ergens in het universum een kluis vol met bitcoin rond die door niemand meer geopend kan worden. Schattingen van het aantal bitcoin die op deze manier verloren zijn gegaan lopen soms op tot in de miljoenen.

Een ander voorbeeld is Martti Malmi. Hij bouwde vroeg mee aan bitcoin en verkocht 55.000 Bitcoin nog voor 2012.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....