Stimuleringspakket in VS van $3 miljard kan Bitcoin naar nieuwe hoogten brengen

Bitcoin is bedoeld als alternatief op ons huidige financiële systeem. Centrale banken en politici maken gebruik van geldcreatie om hun problemen op te lossen. Overheden en banken wereldwijd creëren gigantische ‘stimuleringspakketten’ om deze crisis te boven te komen.

Amerika doet daar ook aan mee. De verwachting is dat Biden kort nadat hij aan zijn presidentschap begint een stimuleringspakket van $3 biljoen gaat uitdelen. Hoe meer dollars er in omloop komen, hoe beter de vooruitzichten van bitcoin worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeerders lijken langzamerhand het geloof in de dollar te hebben verloren. De stimulans van Biden kan zomaar voor de volgende rally van bitcoin zorgen.

Stimuleringspakket van $3 biljoen

Het zijn getallen waar we ons eigenlijk geen voorstelling meer van kunnen maken. Om de economie te redden heeft de Biden administratie een stimuleringspakket nodig van $3 biljoen dollar. Dat is 3 duizend miljard, een bedrag met 12 nullen.

Eerder deze week werd bekend dat Biden het Amerikaanse congres heeft verzocht om alle Amerikanen $2000 te sturen om de economische pijn van covid-19 te verzachten. Daar komt nu het pakket van $3 miljard nog even bovenop.

Het stimuleringspakket komt voort uit zijn Build Back Better programma waarmee hij de Amerikaanse economie weer nieuw leven in wil blazen.

Biden roept op tot stimulering na slechts cijfers economie

Afgelopen vrijdag werd bekend dat er in december in totaal 140 duizend banen verloren zijn gegaan in de Verenigde Staten. Biden gaf aan dat een crisis als deze om onmiddellijke actie vraagt. Dat is wat de economie volgens de toekomstig president van het land nodig heeft.

Ook Donald Trump was niet bang om de geldprinters aan te zetten. In het afgelopen jaar was hij verantwoordelijk voor ongeveer $3 biljoen aan steunpakketten. Daar gaat Biden met zijn nieuwe plannen dus al bijna overheen.

Dat is koren op de molen voor bitcoiners, want de vooruitzichten zijn dat Biden de dollar nog verder gaat verzwakken. Hoe minder vertrouwen in de dollar, hoe meer mensen gaan kijken naar alternatieven.

Het narratief dat bitcoin het digitale equivalent van goud is begint voet aan de grond te krijgen en het institutionele geld stroomt langzaam naar binnen. Zelfs JPMorgan is bullish over bitcoin.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....