Bitcoin fun facts: Satoshi in top 40 rijkste miljardairs, record op Twitter

De Bitcoin (BTC) koers ging in twee dagen tijd van $30.200 naar $34.500 en weer terug. Deze extreme volatiliteit zorgt ook voor extra aandacht in de markt. We kunnen hierdoor sinds het afgelopen weekend weer een aantal leuke statistiekjes aan Bitcoin toewijzen.

Bitcoin en Tesla

Op het hoogtepunt stond de prijs van één bitcoin gelijk aan bijna $35.000. En daarmee was de waarde van de cryptomunt hoger dan die van één Tesla auto. De prijs van de Model 3 staat namelijk gelijk aan $33.690.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de prijsstijging schiet ook de markt kapitalisatie van Bitcoin de lucht in. Eerder berichtten we al dat de cryptovaluta nu meer waard is dan het bedrijf van Warren Buffett.

De eerstvolgende bedrijven op de lijst zijn, ja inderdaad, Tesla en Alibaba. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat één bitcoin meer waard is dan één Tesla Model 3, maar ook dat Bitcoin als valuta meer waard is dan Tesla als bedrijf.

Satoshi in top 40

Tegelijkertijd heeft Satoshi Nakamoto naar schatting nog steeds 1.125.150 BTC. Of Nakamoto hier nu wél of geen toegang tot heeft: de waarde van deze stack blijft groeien. Met de huidige prijs van $31.000 komt de waarde van deze bitcoin neer op bijna $35 miljard.

Daarmee zou Satoshi in de top 40 rijkste mensen ter wereld terecht komen. Volgens de miljardairindex van Bloomberg zou Nakamoto dan net achter Len Blavatnik staan. De lijst wordt aangevoerd door Jeff Bezos en – ja daar is Tesla weer – Elon Musk.

Interesse op Twitter

Door de prijsstijging was Bitcoin ook weer een gesprek aan het kerstdinner en bij de koffiemachine. Maar ook op Twitter weet de community zich wel raad.

Volgens Josh Frank van The TIE is het totale ’tweetvolume’ over Bitcoin dat van de bullrun van 2017 gepasseerd tot 140.000. Er zijn meer dan 70.000 unieke Twitteraars die berichten over de crypto-activa posten.

Bovenstaande grafiek gaat over het aantal accounts dat over Bitcoin schrijft. Maar ook het aantal losse mentions zit tegen een record aan, getuige onderstaande grafiek.

Bitcoin fun facts: Satoshi in top 40 rijkste miljardairs, record op Twitter

Ook het aantal zoekresultaten op Google zit in een opwaartse trend. Het is nog niet vergelijkbaar met december 2017 toen de retailmarkt vol instapte, maar onderstaande grafiek laat zien dat we weer hard op weg zijn.

Bitcoin fun facts: Satoshi in top 40 rijkste miljardairs, record op Twitter

Wil he graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC