Bitcoin (BTC) Update: Blijven we stijgen of komt er een dip?

Door CryptoTargetsBlijft de bitcoin (BTC) prijs stijgen of komt er een dip? De bitcoin koers beleeft een ongekende periode met tal van nieuwe recordprijzen. Op sommige beurzen tikte de munt vandaag de grens van $42.000 aan.

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grafieken zien er goed uit

Naast het overwegend positieve nieuws zien ook de grafieken van bitcoin er nog altijd goed uit. We bespreken een aantal redenen om positief te blijven over de koers.

Laten we beginnen met reden 1: De koers blijft boven zijn support.
De koers van Bitcoin blijft keurig stand houden boven zijn laatste support. Het maakte twee keer een bounce vanaf dit level waardoor het laat zien aan de kopers dat de trend sterk is en de verkopers wellicht nog even uitblijven.

Ook is het positief dat de koers geen kruising heeft gemaakt in de EMA’s terwijl het nu toch al zo’n 15 uur aan het consolideren is. Ook dit is een teken van sterkte.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we stijgen of komt er een dip?

Reden 2: De koers breekt lokale trendlijn.
Op het moment van schrijven breekt de koers de lokale weerstand-trendlijn. We hebben op de onderstaande foto een gele lijn (de trendlijn) toegevoegd en je ziet dat deze met een bullish candle wordt doorbroken.

Deze weerstand was voor slechts twee kleine bounces omlaag in controle van de verkopers. Echter nu de neerwaartse trendlijn gebroken is zijn de kopers weer in controle.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we stijgen of komt er een dip?

Reden 3: De RSI lag op de bodem
De reeds eerder vernoemde redenen zijn bulllish op de korte termijn, dat kunnen we niet ontkennen. We krijgen een bevestiging van deze bullish redenen op de Relative Strength Index (RSI).

De RSI lag namelijk op zijn bodem in deze dip (om precies te zijn afgelopen nacht om 03:30) en dat geeft ruimte voor een stijging aan. Misschien ken je het gezegde : The trend is your friend until it ends. De lage RSI geeft aan dat de koers nog wel even door kan stijgen door de twee eerder vernoemde confirmaties.

Alleen de RSI op zijn bodem is niet genoeg om vast te kunnen stellen of de trend doorzet. Maar de koers ziet er goed uit.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we stijgen of komt er een dip?

Daggrafiek Bitcoin

Op de langere termijn zien we wel wat gevaarlijks, namelijk een parabolische stijging omhoog. Dit is niet gezond aangezien een asset nooit in een rechte lijn omhoog kan (of hoort) te stijgen. Maar bij bitcoin worden veel ‘regels’ gebroken.

Stijgt Bitcoin niet té hard? Ja, wellicht wel en komt er binnen nu en een aanzienlijke tijd een grotere daling. Wanneer deze daling komt dat weet natuurlijk niemand, maar dat er een daling komt dat weet iedereen. Ik zeg niet dat je nu Bitcoin moet gaan verkopen of nog even moet wachten met het inkopen.

Ik wil alleen dat je begrijpt dat Bitcoin op zéér spannende levels beweegt en dat het mogelijk is dat Bitcoin binnen nu en een korte tijd een daling van minimaal 20% zal gaan maken. Want zoals je weet, niks kan nooit niet parabolisch omhoog stijgen en wat toch parabolisch omhoog gaat komt altijd weer naar beneden.

Vorige dalingen in deze weg omhoog werden in een rap tempo weer opgekocht, overigens.

Lees ook: Bitcoin breekt grens van $42.000! Beurzen lopen sneller leeg dan ooit

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we stijgen of komt er een dip?

Profiteer jij al lekker van de cryptomarkt?
Zo niet, dan wil ik je attenderen op het e-book van cryptotargets. In de e-book leer je een bewezen winstgevende trade strategie die jij direct kan toepassen op de cryptomarkt, zelfs naast je werk!
Het maakt niet uit of je onervaren bent met het traden, alles wordt stap voor stap uitgelegd en binnen no-time gebruik jij een bewezen strategie en profiteer je mee in de bullrun!

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op: cryptotargets.nl

De bitcoin prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs