Bitcoin koers knalt door $39.000, PayPal blijft cryptomunt bijkopen

De bitcoin (BTC) prijs is donderdagmiddag Nederlandse tijd door de $39.000 geschoten en zet zijn ongekende groeispurt keihard door. De top ligt voorlopig bij $39.631 op de Bitstamp grafiek.

Waar komt die continu vraag naar de cryptomunt vandaan? De trend die in 2020 is ingezet, de zakelijke markt die bitcoin koopt, zet zich in 2021 gewoon door.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de gretige kopers blijkt PayPal, de betaalgigant die sinds november 2020 BTC aanbiedt aan haar Amerikaanse klanten.

Bitcoin (BTC) prijs boven $39.000

De cryptomunt begon deze week met een flinke dip op de eerste werkdag van 2021. Met een dip naar bijna $27.000 schudde de bitcoin markt op haar grondvesten.

Maar de koning van de cryptomarkt toont enorm veel veerkracht. Het ene record na het andere wordt gebroken, een kwestie van meer vraag na aanbod (op de beurzen).

Het is vooral de zakelijke markt die in 2020 wakker is geschrokken en bitcoin ging kopen. Een van de meest opvallende kopers van BTC is het beursgenoteerde PayPal uit New York.

De betaalgigant heeft naar verluidt 286 miljoen actieve klanten wereldwijd, waarvan een groot deel in thuisland Amerika.

Ze kopen hun bitcoin niet op een consumentenbeurs, maar doen dit op ItBit, een exchange in handen van het eveneens Amerikaanse Paxos, die onder meer een licentie (BitLicense) in de staat New York op zak hebben.

In de onderstaande grafiek is de kooplust van PayPal goed zichtbaar. Ze moeten namelijk inkopen op de wereldmarkt om genoeg voorraad te hebben.

Elke klant uit de VS mag maximaal $20.000 per week inslaan, hoewel de munten wel binnen het ecosysteem blijven. Je kunt ze niet naar een ander bitcoin adres sturen.

Bitcoin koers knalt door $39.000, PayPal blijft cryptomunt bijkopen

Reacties op Twitter

Kijken we naar de daggrafiek van bitcoin, dan is het de eerste keer in de geschiedenis dat er $5.000 verschil is tussen de openings – en slotkoers van de munt.

De prijs volgt voorlopig ook het stock-to-flow model van de Nederlander Plan B, die minstens een prijs van $100.000 voorspelt aan het einde van dit jaar.

Ook andere marktvolgers lieten hun enthousiasme blijken op Twitter zoals Michael Saylor van MicroStrategy, dat in 2020 voor maar liefst 1,1 miljard dollar aan bitcoin kocht.

?s=20

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.