‘Bitcoin in bubbel sinds doorbraak bij $20.000’, zegt Amerikaanse miljardair

De bitcoin koers verkeert boven de $20.000 in een immense bubbel. Dat is de mening van Jeffrey Gundlach, een Amerikaanse miljardair en CEO en medeoprichter van DoubleLine Capital uit Los Angeles.

Gundlach zegt dat sinds Bitcoin de vorige all time high van $20.000 brak, het zich in een ‘mania bubbel’ bevindt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Verwachtingen voor 2021

Gundlach had twee verwachtingen voor dit jaar. Allereerst dat de dollar minder waard zal worden en ten tweede dat bitcoin het tegenovergestelde zal doen. Ondanks dat Gundlach de stijging van $20.000 naar $40.000 heeft gemist, vindt hij dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin is zéér volatiel en daar hou ik niet van. Ik hou niet van assets die in één keer zo hard gaan stijgen. Ik ben géén tegendraads type, maar zodra er sprake is van een hype, dan ben ik weg en stap ik uit.”[/penci_blockquote]

De Nederlandse analist en handelaar @BTC_JackSparrow denkt hier duidelijk anders over. Zodra bitcoin in een bullmarkt verkeert, is dat – logischerwijs – de periode dat de asset steeds meer waard wordt.

MVRV-Z- Score

Een van de indicatoren die ‘Bitcoin Jack’ aanwendt is de zogenaamde MVRV-Z- Score. Dat is een indicator waarin wordt bepaald of Bitcoin extreem over of ondergewaardeerd wordt. Het maakt gebruik van drie variabelen.

'Bitcoin in bubbel sinds doorbraak bij $20.000', zegt Amerikaanse miljardair

Wanneer de MVRV Z-Score zich op overgewaardeerd terrein bevindt, stijgt de prijs van Bitcoin het hardst. De huidige score zit nog niet in overgewaardeerd terrein, dus volgende deze indicator is er dus nog genoeg ruimte voor groei. Sterker nog, de hardste stijging moet volgens deze indicator nog komen.

De tijd gaat het leren. De afgelopen dagen hebben duidelijk dat bitcoin vervaarlijk met de volatiele staart kan zwaaien.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCbubbel