‘Bitcoin is rattengif voor cash’, zegt investeerder Bill Miller

Bitcoin (BTC) breekt definitief door in de traditionele financiële wereld. De prijs is hoger dan ooit en dat betekent dat het weer tijd is voor veel interessante voorspellingen. Deze keer is het de buurt aan Bill Miller. De investeerder voorziet een scenario waarin BTC de cashmarkt opslokt.

Miller presteerde met zijn beleggingsfonds beter dan aandelenbeurs S&P 500.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rattengif

Miller haalt in zijn kwartaalverslag een oude uitspraak van mede investeerder Warren Buffett aan: ”Buffet noemde bitcoin rattengif. Hij heeft misschien wel gelijk. Bitcoin kan vergif zijn, en de rat is cash.”

Hij noemt andere punten waardoor bitcoin nog verder kan groeien: het is een hedge tegen inflatie en het heeft vele voordelen tegenover het ‘ouderwetse’ goud.

Een ander investeringsfonds, SkyBridge, noemde bitcoin eerder al een beter versie van goud dan goud zelf.

Buffett noemde in 2018 bitcoin ook nog een grote gok. En misschien is/was dat het ook wel. De situatie is in 2021 echter wel anders dan in 2018. Partijen als PayPal, Square en MicroStrategy investeren op hun eigen manier hevig in de opkomende industrie.

Meer investeringen

De prijsstijgingen gaan door zo lang bitcoin langzaam aan binnen druppelt in de belangrijkere bestuurskamers. Miller ziet vooral kansen in het verhaal dat inspeelt op de inflatie van de dollar en euro’s.

Er zullen immers nooit meer dan 21 miljoen bitcoin zijn. Dat is een belangrijk punt en interessant voor veel investeerders.

Miller: ”De economie wordt weer een beetje ‘normaal’ in de tweede helft van dit jaar. Op dat moment trekt het consumeren weer aan. Maar de markt onderschat de risico’s van inflatie.” Centrale banken smijten met honderden miljarden (!).

Volgens Miller is het een kwestie van tijd tot die miljarden de reële economie raken. Dan gaan we dat terug zien in prijzen van alledaagse producten, niet alleen in aandelen, vastgoed of bitcoin.

Lees ook: Bitcoin is met markt van $580 miljard meer waard dan het bedrijf van Warren Buffett

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...