3 mogelijke redenen voor de koers explosie van Bitcoin

De prijs van bitcoin (BTC) gaat als een malle omhoog. Tijdens de huidige rally noteerde de bitcoin koers vandaag een nieuwe all-time high van bijna $35.000. Waarom is alles en iedereen nu ineens zo bullish? In dit artikel zetten we een paar redenen voor je op een rijtje.

De huidige gekte doet waarschijnlijk denken aan de rally van 2017, maar niets is minder waar. Deze keer is het anders en wij gaan uitleggen waarom.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote spelers zien bitcoin staan

Na de wereldwijde angst voor covid-19 in maart en de enorme vrije val die de bitcoin koers destijds doormaakte staat alles er nu heel anders voor. Langzaam maar zeker werd het afgelopen jaar duidelijk dat het grote geld richting bitcoin stroomt.

Square, PayPal, MicroStrategy, Grayscale, Skybridge en nog veel meer serieuze partijen steken miljoenen en soms zelfs miljarden in BTC. Iedere week lijkt er wel een nieuwe grote partij bij te komen.

Het is onvermijdelijk dat deze grote spelers ervoor zorgen dat de liquiditeit op exchanges opdroogt. Er is simpelweg steeds minder bitcoin te koop, terwijl de vraag blijft toenemen.

BTC beweegt in voorspelbare cycli

Bitcoin is vandaag 12 jaar geworden, maar al sinds de beginjaren laat de digitale munt hetzelfde patroon zien. De munt groeit tot nieuwe recordhoogtes, valt daarna weer hard naar beneden, blijft een tijdje stabiel en daarna begint het riedeltje weer vrolijk opnieuw.

Deze cyclus lijkt alles te maken te hebben met de halving. Al zijn er op dit moment ook mensen die twijfelen of de bitcoin koers dit patroon nogmaals gaat doorlopen.

Het zou zomaar kunnen dat het grote geld ervoor zorgt dat er geen grote drop meer komt. Dit zijn namelijk niet de mensen die bij een kleine crash in paniek alles weer verkopen. Integendeel zelfs, waarschijnlijk zullen ze hun posities alleen maar aanvullen.

Een zwakke dollar goed voor bitcoin koers

Als covid-19 voor één ding heeft gezorgd dan is het wel voor een verzwakt vertrouwen in de dollar. Sinds het begin van de crisis is er door de Federal reserve enorm veel geld geprint en dat moeten de Amerikanen voelen.

De waarde van de dollar neemt in rap tempo af, met name ten opzichte van de bitcoin koers. Dit heeft natuurlijk een zichzelf versterkend effect. Steeds meer mensen zien de waarde van BTC ten opzichte van de dollar toenemen en springen stuk voor stuk op de reddingsboot genaamd bitcoin.

Waar we het komende jaar precies naartoe gaan is lastig te zeggen, maar het ziet er veelbelovend uit voor ons bitcoiners!

Lees ook: Bitcoin (BTC) breekt de grens van $34.000! Waar komt de opmars vandaan?

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.