Criminelen verdienden recentelijk $580.000 met Bitcoin (BTC) scams op Twitter

De bitcoin industrie groeit en dat betekent aandacht van alle kanten. Op Twitter en andere social media zijn veel oplichters actief die het op jouw geld hebben gemunt.

De boeven maken vaak gebruik van een bekende formule: ze doen zich voor als een bekend persoon online en proberen zo je vertrouwen te winnen. Niet voor niets klaagde John de Mol Facebook aan: John de Mol en Facebook schikken in zaak neppe Bitcoin advertenties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De mensen achter een neppe Twitter actie rondom Elon Musk verdienen een hoop geld met hun activiteiten: de oplichters haalde al $580.000 in bitcoin (BTC) op.

Elon Musk

Vaak reageren bots met hoopgevende berichten onder populaire tweets. Er worden grote rijkdommen beloofd. Het enige dat je moet doen is eerst een beetje BTC sturen, daarna krijg je meer geld terug.

In de praktijk gaan de mensen achter deze acties er met het geld vandoor. Twitter heeft tot op heden geen echte oplossing gevonden voor deze oplichters.

De boeven worden ook handiger, ze maken gebruik van geverifieerde accounts met een blauw vinkje.

Criminelen verdienden recentelijk $580.000 met Bitcoin (BTC) scams op Twitter

Met bovenstaande methode haalden de criminelen al $580.000 in bitcoin op. En dit is slechts één partij. Vorig jaar werd een Nederlandse vrouw ook slachtoffer van een oplichtingszaak: Neppe Bitcoin website kost Nederlander ruim 34.000 euro.

Aantal oplichters groeit

Volgens Bleeping Computer neemt het aantal oplichters op Twitter flink toe. Er is meer geld te halen nu de prijs van bitcoin flink is gestegen. Ook komen er meer nieuwelingen in de markt, dat zijn perfecte doelwitten voor dit soort acties.

Soms ligt het er wel erg dik bovenop: ”stuur mij 1 bitcoin en je krijgt er 2 terug” klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Toch zijn er mensen die er intrappen.

Elon Musk, inmiddels op papier de rijkste man op aarde, wordt vaak gebruikt bij dit soort praktijken. Ook de gebroeders Winklevoss komen vaak voorbij in de reacties op tweets.

Echte giveaways

Toch zijn er soms ook échte giveaways op Twitter. Een voorbeeld daarvan is rapper Megan Thee Stallion. Zij gaf gratis bitcoin weg op Twitter. Maar daar hoefde je, uiteraard, niet zelf eerst geld naar toe te sturen om mee te doen.

Vul nooit je private keys in online, stuur geen bitcoin naar vage adressen of mensen die je iets beloven. Weg is weg in de wereld van bitcoin.

Lees ook: Klanten van Ledger bedreigd na nieuw datalek bij het Bitcoin hardwarebedrijf

De bitcoin prijs in euro’s:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...