Guggenheim CIO: ‘Speculatieve fase van Bitcoin wordt minder, maar prijsdoel van $400.000 blijft staan’

Bitcoin (BTC) is de afgelopen maanden heel hard gestegen. Volgens Scott Minerd van Guggenheim Partners is een parabolische stijging gevaarlijk voor de prijsontwikkeling. Minerd: ”Tijd om winst te pakken.” Dat zegt de Amerikaan in gesprek met Bloomberg Markets.

Hij is als chief investment officer bij Guggenheim hoofdverantwoordelijke voor het managen en in de gaten houden van de investeringen van het bedrijf. Hij beheert $275 miljard (!) in assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeren in bitcoin

Op de lange termijn is Minerd overtuigd van bitcoin. Niet voor niets hebben verschillende privé fondsen van het bedrijf inmiddels in BTC geïnvesteerd. Toch is het bedrijf zelf nog niet helemaal klaar om met hun eigen groet beleggingsfondsen de arena in te stappen.

De investeerder denkt dat bitcoin door de snelle stijging nog wel tegen een aantal dipjes aan gaat lopen. Tegelijkertijd houden ze een bijzonder hoog target in hun vizier: het bedrijf denkt aan een prijs van $400.000 per bitcoin.

Daarmee is Guggenheim een van de meest bullish partijen onder de grootste investeerders.

Interesse uit de retailmarkt

In 2020 kwamen verschillende grote miljardenbedrijven publiekelijk uit voor hun interesse in bitcoin. Er werden miljarden aan bitcoin opgekocht door grote instellingen. Minerd ziet nu echter een ander beeld op de markt: ”We zien alleen een plotselinge interesse in de particulieremarkt, veel crypto outlets worden overspoeld.”

Van dat laatste is de broker eToro een mooi voorbeeld: eToro waarschuwt voor liquiditeitstekort tijdens Bitcoin prijsgekte.

Minerd: ”Dat laat zien dat de markt steeds meer mainstream wordt. Bij de prijs van $400.00 die ik noemde had ik het over de goud voorrraad in de wereld. Crypto is op veel manieren aantrekkelijker dan goud.”

”Ik denk niet dat we al klaar zijn om met onze openbare beleggingsfondsen in bitcoin te kopen”, zegt de chief investment officer. Maar als de vraag blijft groeien dan wil het bedrijf die stap wel snel gaan zetten.

Minerd: ”In sommige private fondsen hebben we al bitcoin gekocht.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...