Mediabedrijf Coindesk neemt bitcoin dataprovider TradeBlock over

Coindesk koopt bitcoin index dataprovider TradeBlock voor een onbekend bedrag. Dat maakt het mediabedrijf bekend in een persbericht.

Coindesk koopt dataprovider

Met de overname wil Coindesk haar positie op het gebied van bitcoin en crypto berichtgeving versterken. Met ruim 8,5 miljoen bezoeken in de maand november is het wereldwijd één van de grootste nieuwsplatforms. Het moet als nieuwsplatform alleen Cointelegraph.com boven zich dulden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een kleinere site als The Block Crypto zet echter dominant in op onderzoek en data, een segment waar Coindesk nog géén prominente positie in heeft.

Met TradeBlock versterkt men de datapoot, waarmee het particuliere en professionele beleggers naar het platform wil trekken.

XBX Index

TradeBlock is een start-up uit New York, opgericht door Greg Schvey. In 2014 hebben ze 2,8 miljoen dollar aan durfgeld opgehaald bij onder meer Andreessen Horowitz, Bitcoin Opportunity Corporation en Barry Silbert.

Die laatste is CEO bij Digital Currency Group (DCG), de moedermaatschappij achter Coindesk én Grayscale. Een van de bekendste producten is de TradeBlock XBX Index, een dashboard die prijs en volume informatie in één oogopslag geeft.

Grayscale, de vermogensbeheerder achter het Grayscale Bitcoin Trust, is één van de klanten van deze marktindex.

Saillant detail: zowel Coindesk als Grayscale zijn eigendom van Digital Currency Group (DCG). Deze moedermaatschappij had eerder een minderheidsbelang in TradeBlock. Het team van de startup blijft naar eigen zeggen volledig in tact en opereert onafhankelijk van de mediapoot.

De prijs in euro:

Lees meer over:
overname

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.