Goedemorgen Bitcoin: $7 miljard aan BTC komt weer ’tot leven’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

$7 miljard aan oude en ‘verloren’ Bitcoin kwam tijdens bullrun tot leven

Het aantal “verloren” of “hodled” Bitcoin staat op het laagste punt sinds maart dit jaar. Volgens data van Glassnode vallen er 7,2 miljoen BTC onder deze noemer. Het vertegenwoordigt een waarde van $209 miljard, een getal dat langzaam aan afneemt.

Het blijft natuurlijk een beetje een subjectieve en onduidelijke metric. Wanneer zijn coins écht verloren en hoe kun je dat bewijzen? Het is een lastig thema.

‘Tether wordt niet vervolgd door Securities and Exchange Commission’, aldus Bitfinex CTO

Paolo Ardoino zegt dat Tether niets heeft gedaan waarvoor ze zouden moeten vrezen voor een aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC). Zo wuift de uitgesproken chief technology officer van Bitfinex de geruchten over mogelijke problemen voor Tether met de SEC weg.

In reactie op een Tweet van CryptoQuant CEO Ki Young Ju geeft Ardoino aan dat ze zich aan strikte wet en regelgeving houdt.

FinCEN wil extra regels voor Amerikanen met bitcoin op buitenlandse rekening

De VS wil meer controle over bitcoin bezit van Amerikanen over de grens. Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) publiceerde op Oudejaarsdag opnieuw een voorstel.

Ze willen nu een ​​wijziging in de Bank Secrecy Act doorvoeren met betrekking tot de rapportage van buitenlandse financiële rekeningen met digitale valuta zoals Bitcoin.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...