Goedemorgen Bitcoin: Coinbase en One River claimen ‘grootste aankoop ooit’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin donatie van $280.000 aan WikiLeaks na weigering uitlevering Assange

In reactie op het nieuws van de geweigerde uitlevering van Julian Assange aan de Verenigde Staten, is er een flinke donatie binnen gekomen op de website van WikiLeaks. Volgens Whale Alert heeft iemand een donatie gedaan van maar liefst $280.000 aan bitcoin (BTC).

Een Britse rechter besloot gisteren dat een uitlevering van de oprichter van Wikileaks aan de VS niet doorgaat. Het risico dat Assange zelfmoord pleegt, is volgens de rechter te groot.

Buiten de rechtszaal hadden zich aanhangers van Assange verzameld die de uitspraak uitbundig vierden. Maar ook online was er dus blijheid, gezien de inkomende donaties, ook in bitcoin.

Chinees gamingbedrijf wil 10% van Bitcoin rekenkracht, aandeel stijgt

De aandelenkoers van een Chinees gamingbedrijf The9 steeg gisteren ineens met 87%. Het bedrijf maakte bekend dat ze gaan starten met het minen van cryptovaluta zoals Bitcoin.

The9 Ltd is een in Shanghai gevestigd gamingbedrijf. Het is in 2004 opgericht en ook genoteerd aan de NASDAQ. Ooit hadden ze een exclusieve licentie voor World of Warcraft in China.

Maandag maakt dit bedrijf bekend dat ze een “juridisch bindend investeringsformulier” heeft ondertekend met een aantal voormalige fabrikanten van bitcoin mining rigs. Hieronder valt een aantal directeuren van Canaan Creative, namelijk Sun Qifeng, Zhang Li en Kong Jianping.

Coinbase en One River claimen ‘grootste Bitcoin aankoop ooit’

Coinbase maakt bekend dat het de grootste aankoop ooit in de asset Bitcoin (BTC) heeft uitgevoerd. De Amerikaanse beurs heeft One River geholpen om een enorme aankoop te doen.

Ze maken het exacte bedrag van de aankoop niet bekend, maar het gaat om “een van de grootste transacties in digitale activa in de geschiedenis”.

De initiële transacties werden uitgevoerd in een tijdsbestek van vijf dagen in een variërend tempo. De exchange legt in een blogpost uit dat ze dit deden om in verschillende marktomstandigheden te werken.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.