Goedemorgen Bitcoin: Zuid-Koreanen verkopen flink aantal BTC

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Waarom verkopen Zuid-Koreanen hun Bitcoin (BTC)? Stortingen van $100 miljoen

Rijke bitcoiners in Zuid-Korea verkopen hun bitcoin. De afgelopen drie dagen werd er voor miljoenen dollars aan bitcoin naar beurzen gestuurd.

In veel delen van de wereld gaat er niet meer zo veel geld direct naar bitcoin beurzen, beurzen lopen sneller leeg dan ooit. Maar in Zuid-Korea is wat anders aan de hand: in de afgelopen dagen zagen we al meerdere $100 miljoen stortingen naar onder andere de beurs Bithumb.

Waar komt deze stroom aan verkopers vandaan?

Stimuleringspakket in VS van $3 miljard kan Bitcoin naar nieuwe hoogten brengen

Bitcoin is bedoeld als alternatief op ons huidige financiële systeem. Centrale banken en politici maken gebruik van geldcreatie om hun problemen op te lossen. Overheden en banken wereldwijd creëren gigantische ‘stimuleringspakketten’ om deze crisis te boven te komen.

Amerika doet daar ook aan mee. De verwachting is dat Biden kort nadat hij aan zijn presidentschap begint een stimuleringspakket van $3 biljoen gaat uitdelen. Hoe meer dollars er in omloop komen, hoe beter de vooruitzichten van bitcoin worden.

Investeerders lijken langzamerhand het geloof in de dollar te hebben verloren. De stimulans van Biden kan zomaar voor de volgende rally van bitcoin zorgen.

PayPal zet stappen in Bitcoin industrie: belang in belasting startup Taxbit

PayPal neemt een belang in technologie startup Taxbit, een specialist op het gebied van belastingaangifte van bitcoin. Dat meldt Reuters deze week.

De betaalgigant, in 2020 gestart met de verkoop van bitcoin, maakt het investeringsbedrag niet bekend. Taxbit uit Salt Lake City gebruikt de kapitaalinjectie om hun team en diensten uit te breiden, zegt Austin Woodward, CEO en oprichter van de firma.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)