Goedemorgen Bitcoin: burgemeester van Miami zet in op BTC

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,828.83USD. Dat is -6.25% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053110043BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 360,448,888,898.82 met een circulatie van 19,143,456 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Burgemeester Miami wil Bitcoin kopen met geldreserves van stad

Als het aan de burgemeester van Miami ligt, krijgt Bitcoin een belangrijke plek in de toekomst van de stad. Zowel als spaarmiddel van de kasreserves van Miami, maar ook als betaalmiddel voor haar inwoners.

Miami is gevestigd in het zuidoosten van de staat Florida, in de Verenigde Staten. Het is de zevende grootste stad van het land en sinds 2017 is Francis Suarez er de burgemeester. Hij is van origine een advocaat en eigenaar van een vastgoedonderneming.

Artiest ontving in 2013 Bitcoin donatie en checkt vol ongeloof de huidige prijs

Ali Spagnola accepteerde in 2013 op aandringen van een fan een donatie in bitcoin. De muzikant en YouTuber was de transactie helemaal vergeten, tot een paar weken terug.

Ze kreeg toen maar liefst 1 bitcoin van een gulle gever. Dat was toen zo’n 50 dollar.

Iedereen die BTC volgt weet dat de prijs nu vele malen hoger ligt, maar Ali wist er weinig vanaf. Op dit moment is deze donatie $36,600.86 waard.

Offshore bank achter stablecoin Tether: ‘We gebruiken Bitcoin als dekking’

De offshore bank achter stablecoin Tether (USDT) heeft een “aanzienlijke positie” in Bitcoin. Dat verklaart de Chief Investment Officer van Deltec gevestigd op de Bahamas in een update naar haar klanten.

Deltec is de offshore bank die Tether Inc. gebruikt als dekking voor USDT. Tether is de belangrijkste stablecoin in het ecosysteem van bitcoin.

Volgens de laatste cijfers, opgesteld door Coin Metrics, is er voor 25 miljard dollar aan USDT in de markt. Het is een belangrijke schakel, omdat handelaren de munt gebruiken om BTC te kopen of te verkopen.

Klanten van Ledger bedreigd na nieuw datalek bij het Bitcoin hardwarebedrijf

Klanten van hardware wallet fabrikant Ledger zijn bedreigd na een nieuw datalek bij het hardwarebedrijf. Ledger gebruikers hebben deze week angstaanjagende emails ontvangen nadat de fabrikant weer van 20 duizend klanten de gegevens verloor in een nieuw datalek.

Ledger is een van de populairste fabrikanten voor hardware wallets waarmee je bitcoin (BTC) eenvoudig op kunt slaan. Dit lek zat bij een partner, Shopify.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...