Bitcoin fonds van Grayscale weer opengesteld voor nieuwe investeerders

Update – Het bitcoin (BTC) fonds van vermogensbeheerder Grayscale is weer opengesteld voor nieuwe klanten.

Het Grayscale Bitcoin Trust is één van de weinige plekken waar institutionele spelers cryptocurrency’s kunnen kopen en deze laten bewaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vlak voor de Kerst nam de vermogensclub uit New York géén nieuwe klanten meer aan, maar de poort staat nu weer wagenwijd open.

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Grayscale Bitcoin Trust

Steeds meer partijen zien bitcoin als een valide investering. Sommigen willen snel geld verdienen, anderen zien het als goed spaarmiddel.

Eerder verklaarde Michael Sonnenshein, directeur bij Grayscale, tegenover Bloomberg dat zelfs pensioenfondsen inmiddels de weg naar bitcoin hebben gevonden.

Niet elke organisatie of instantie kan (of wil) zelf bitcoin kopen en dat beheren. Een oplossing daarvoor is een bitcoin fonds. De grootste in de wereld is het Grayscale Bitcoin Trust. Je kunt daar een aandeel kopen in de BTC die zij beheren.

Sonnenshein: ”We zien niet alleen hedgefondsen meedoen, maar ook andere partijen. Pensioenen, schenkingen. De grootte van hun inleg groeit snel door.”

De directeur noemt geen namen en voorbeelden. De zaken gaan goed, want het bedrijf wil het personeelsbestand uitbreiden en daarmee nog meer adverteren en nieuwe producten uitbrengen.

Bitcoin

Grayscale heeft zich opgeworpen als een van de partijen waar je moet zijn als je op een traditionele manier wil investeren in BTC. Het is een kwestie van een aandeel kopen en voilà, je kunt meeliften op de bitcoin koers.

Uiteraard heb je dan niet je eigen geld in beheer: maar daar is het hun investeerders niet om te doen. Zij willen simpelweg rendement maken. En bitcoin is daar een goede plek voor gebleken de afgelopen jaren.

$23 miljard

Het bitcoin fonds heeft zo’n $23 miljard in beheer. Het bedrijf heeft ook fondsen voor andere digitale valuta’s, maar deze zijn een stuk kleiner dan die van bitcoin.

Er lijkt momenteel geen rem te zitten op de interesse in bitcoin en de financiële producten er omheen. Iedereen wil een stukje van de taart. Er zullen immers ooit maximaal 21 miljoen BTC in omloop komen. Dat is een beperkt aantal.

Grayscale is groots bezig en koopt grote aantallen in. Ter indicatie: Grayscale kocht in december drie keer het aantal gemijnde BTC op. De interesse zorgt ervoor dat het fonds steeds verder kan worden gevuld.

Grayscale is niet de enige partij die kosten wat het kost meer bitcoin koopt de afgelopen tijd. Grotere investeerders gebruiken algoritmes die Bitcoin kopen, ongeacht de prijs. Zij willen zo snel mogelijk een positie innemen in deze markt.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...