‘Tether wordt niet vervolgd door Securities and Exchange Commission’, aldus Bitfinex CTO

Paolo Ardoino zegt dat Tether niets heeft gedaan waarvoor ze zouden moeten vrezen voor een aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC). Zo wuift de uitgesproken chief technology officer van Bitfinex de geruchten over mogelijke problemen voor Tether met de SEC weg.

In reactie op een Tweet van CryptoQuant CEO Ki Young Ju geeft Ardoino aan dat ze zich aan strikte wet en regelgeving houdt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tether vreest niet voor problemen met SEC

Ardoino zegt dat Tether voldoet aan alle vereisten vanuit wet- en regelgeving op het gebied van Know Your Customer en Anti-Money Laundering. Met andere woorden, mensen die roepen dat Tether ongereguleerd is weten niet waar ze het over hebben.

Ze verspreiden volgens Ardoino FUD en hij roept mensen op na te denken over wie er profijt hebben van het verspreiden van dergelijke misinformatie. Ki Young Ju maakt zich vooral zorgen om de gevolgen van het eventuele wegvallen van de stablecoin.

Volgens Ki Young is Tether op dit moment een belangrijke katalysator van de bull run. Hoewel Ardoino reageert op Ki Young gaat hij niet in op de aantijging dat de stablecoin misschien effecten-wetgeving aan de laars heeft gelapt.

Vergelijkbaar met problematiek XRP

In 2019 heeft de advocaat van New York Tether ervan beticht een ongeregistreerde effectenuitgifte te hebben gedaan. Dit is vergelijkbaar met de aanklacht die XRP nu aan de broek heeft gekregen.

Het document zag destijds met name op de geruchten dat Tether niet volledig gedekt zou zijn met dollars. Het is zeker niet de eerste keer dat Tether op deze manier in het nieuws komt.

Na het debacle bij XRP is het wachten op de volgende dominosteen die gaat omvallen in het wereldje. Er zijn vele projecten op een vergelijkbare manier gelanceerd en nu lijkt er bij Tether ook wat gedoe te ontstaan. Het is te hopen dat dit geen grote invloed op bitcoin gaat hebben.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....