Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin whitepaper 10 jaar. Hoe wordt dat gevierd?

Column – De Bitcoin whitepaper bestond gisteren 10 jaar! Reden voor feest over de hele wereld in de crypto-communities. In de whitepaper (ga het lezen!) staat beschreven hoe Bitcoin de financiële systemen zou moeten veranderen door een elektronisch betaalmiddel te zijn. Hoe werd dat gevierd? En waar zijn we tien jaar later aanbeland? Is Bitcoin een doorslaand succes of is er nog heel veel werk te verzetten?

Bitcoin herdenking

In Amsterdam waren er verschillende evenementen. In licht van de Maand van de Geschiedenis en het thema Opstand hebben Financieel Erfgoed en Bitonic een herdenkingsmoment voor de tienjarige viering van de Bitcoin whitepaper. Met een drankje in de hand kon men het samen vieren. Verder werd een lezing gegeven over het historisch belang van Bitcoin en waarom die zo belangrijk is. Het was ook mogelijk om op A4 jouw eigen eerste ervaringen in te leveren. De verhalen werden samengebundeld en bewaard voor de toekomstige generaties. Het coolste was misschien wel dat een whitepaper werd uitgedeeld in de vorm van een paspoort!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

House of Nakamoto

In het “House of Nakamoto” was er ook een borrel geregeld door BTC.com & friends. Hier kon in een leuk gezelschap een drankje en een hapje worden gedaan. House of Nakamoto is een pop-up store in Amsterdam. Hier kun je onder andere Bitcoins kopen via een ATM en allerlei andere merchandise en starterskit.

Bitcoin als betaalmiddel

Het was supertof om bij deze evenementen aanwezig te zijn. Het is mooi om te zien dat ondanks de bear market er nog interesse is en werk wordt verzet om Bitcoin tot een groter succes te maken. In de afgelopen tien jaar is er al veel gebeurd voor Bitcoin als betaalmiddel. Van een pizza die 10.000 bitcoin kostte tot betalingen in Silk Road. Bitcoin lijkt nu vooral een store of value te zijn. Maar hoe zal dat zijn in de komende tien jaar? Naast het lightning network voor veel en snelle betalingen en Rootstock voor smart contracts zijn er talloze ontwikkelingen om van Bitcoin het alternatief te maken in het financiële systeem. Ik kijk met veel interesse naar de toekomst!

PS: Pas op! Initiative Q doet zijn ronde over het internet. Alles wijst erop dat het een pyramide-scheme is. Pas er dus mee op en ga er vanuit dat je er geld mee gaat verliezen.

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Lezersactie

Om het eerste column van de Bitcoin Consultant te vieren krijgt iedereen t/m 31 oktober 20% korting bij gebruik van zijn diensten. Interesse? Stuur een mail naar [email protected].

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer