Bitcoin (BTC) analyse: Wat gaat de koers in 2020 doen?

Door Big Bang Crypto – Lees de technische analyse van Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Bitcoin in 2020

De jaarwisseling is een mooi moment om iets verder uit te zoemen en te kijken naar waar bitcoin (BTC) qua prijs nu staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds vijf maanden zit Bitcoin gevangen in het (blauw glanzende) vallende kanaal en elke keer dat we probeerden uit te breken werden we zwaar afgewezen. Na een dieptepunt bijna een jaar geleden op 3200 $ begon Bitcoin een explosieve rally in het tweede kwartaal van dit jaar die eindigde met een 330% -stijging op $13.800.

Bitcoin (BTC) analyse: Wat gaat de koers in 2020 doen?

Bullmarket?

Iedereen schreeuwde dat dit een nieuwe bullmarket is en de volgende cyclus was begonnen. Nu zijn we aan het eind van dit jaar technisch gezien terug in een berenmarkt en is alle opwinding verdwenen.

Voor de meerderheid van de tijd zijn de prijsbewegingen van BTC saai. Google-trends laten zien dat de interesse in Bitcoin na de rally van 100 punten onder de 50 is gedaald en nu enkele maanden opzij beweegt.

Topanalisten zeggen dat de daling onder de 200 Simple Moving Average, naast het death cross op de daily chart, een zeer bearish teken is en de trendomkering in de nabije toekomst onwaarschijnlijker maakt. Dat is waarom sommigen van hen het hebben over nieuwe dieptepunten onder de $5.000-zone.

Maar als je dieper kijkt, zie je dat er licht is aan het einde van de tunnel. Bitcoin brak uit de (donkerblauwe) Falling Wedge Formation, creëerde een Bull Elephant Bar op de daily chart en bevindt zich in de gouden pocket.

We zien ook een Ascending Verbreding Wedge-formatie die meestal als een continueringspatroon (waarschijnlijkheid 81%) fungeert.

In ons laatste artikel hebben we je ook laten zien dat we nu een Bottoming Tail Bar op de weekgrafiek hebben en de 200MA op dit tijdsbestek fungeert ook als ondersteuning.

In de prijsgeschiedenis van Bitcoins die de Four Wave Theory (4WT) gebruikt om de belangrijkste terugkerende overeenkomsten in het afgelopen decennium te vinden, is dit een zeer belangrijk teken voor een trendomkering.

Zijwaarts voor de storm?

We weten ook dat wanneer er een lange periode van zijwaartse beweging is, een massale beweging zeer waarschijnlijk is. Op de daggrafiek zien we ook een bullish divergentie en een hoofd- en schoudersomkeerpatroon dat meestal optreedt wanneer er een trendomkering optreedt.

De halslijn van het hoofd- en schoudersomkeerpatroon is ongeveer $7.560 en als de 20 Simple Moving Average als ondersteuning blijft fungeren, kunnen we de halslijn in de niet zo verre toekomst breken en boven $8.000 gaan, wat een zeer belangrijk psychologisch effect zou hebben .

De formatie van de 20MA en de 200MA op de daggrafiek geeft aan dat we misschien zelfs een test van de zone $9.000 $ – $9.300 gaan zien.

Bitcoin (BTC) analyse: Wat gaat de koers in 2020 doen?

Trend reversal?

In 2012 startte bijvoorbeeld dezelfde Bottoming Tail Bars op de maandelijkse grafiek het begin van de trendomkering.

Bitcoin (BTC) analyse: Wat gaat de koers in 2020 doen?

Als je de maandelijkse candles van de huidige golf vergelijkt, kun je duidelijk zien dat de lange wieken op het bovenste deel van de lichamen korter worden, terwijl de wieken op het onderste deel met elke maand langer worden.

Bitcoin (BTC) analyse: Wat gaat de koers in 2020 doen?

Dit laat zien dat de beren zwakker worden en de stieren sterker. De daling naar de $6.400 – $6.00 -zone was een van de belangrijkste terugkerende overeenkomsten en de ondersteuning van dit gebied ook.

Bitcoin doet precies wat het de afgelopen tien jaar altijd heeft gedaan. Als de 20MA op de daily chart ($7.200) in weerstand verandert en $7.000 niet kan vasthouden, dan is het mogelijk om een ​​hertest van deze laatste wand te zien die we in onze vorige artikelen hebben genoemd.

Maar de tekenen zijn erg bullish en het lijkt erop dat we een zeer sterk eerste kwartaal van het nieuwe jaar zullen zien. Onder voorbehoud natuurlijk, bitcoin blijft bitcoin..

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...