Bitcoin (BTC) analyse: koers consolideert, wanneer breekt $7.000 zone?

De koers van Bitcoin (BTC) lijkt de afgelopen week een stuk rustiger te zijn geworden na de enorme dip richting $3.500. De prijs hangt momenteel al een aantal dagen ruim boven de $6.000, wat een basis is voor een sterke support.

Consolidatie betekent ook een rustmoment en daarmee lijkt het er op dat de koers de grootste klap heeft opgevangen. Waarmee we uiteraard het Coronavirus bedoelen, die op alle financiële markten een zeer grote impact heeft. Een positief beeld, en wellicht de eerste stap voor een herstel van de koers van Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

De flinke daling de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat we flinke volatiliteit op de markt zagen met flinke stijgingen en dalingen. Dat betekende dat het voorspellen van de markt erg lastig werd en dat gaf veel onzekerheid. Het consolideren van de koers rond $6.600 lijkt momenteel flinke rust te geven.

De markt lijkt hiermee even op adem te komen. Tevens lijkt het er op dat de koers wederom een sterke basis aan het bouwen is boven $6.000 en de support welke er lag weer sterker wordt.

Gekeken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we de steeds kleiner wordende candles. Welke laten zien dat de koers met de dag wat rustiger lijkt te worden.

Ook is het duidelijk te zien dat de koers al meerdere keren heeft geprobeerd om $7.000 te breken. Echter zijn bulls nog niet sterk genoeg om erdoor te komen en lijkt consolidatie noodzakelijk om dit wel voor elkaar te krijgen.

Bitcoin daily chart 27 maart 2020

Bitcoin (BTC) analyse: koers consolideert, wanneer breekt $7.000 zone?

Weerstand bij $7.000

De geringe reactie op het niet kunnen doorbreken van $7.000 kan laten zien dat bears minder kracht hebben. Wat kan betekenen dat de koers hier nog enige tijd kan blijven hangen alvorens er een echte doorbraak komt naar boven. Mocht $7.000 echt gebroken worden dan komt $8.000 al snel in zicht.

Echter laat de Stoch indicator wat anders zien en lijkt de koers zich klaar te maken voor een nieuwe beweging omlaag. Waarbij we wellicht een nieuwe test gaan zien van $5.800. Consolidatie moet laten zien of de koers hier tegen bestand is en zich rond $6.500 staande kan houden.

Wanneer we wat verder inzoomen en kijken naar de 4h chart zien we de strakke beweging tussen $6.600 en $6.800. Met de huidige beweging richting de onderkant van de consolidatiezone zien we dat bears weinig kracht hebben.

En nog niet genoeg power om hiermee naar beneden te breken. Wanneer dit wel zou gebeuren zien we meerdere vangnetten rond $6.200, $6.000 en $5.800.

Bitcoin (BTC) analyse: koers consolideert, wanneer breekt $7.000 zone?
Bitcoin 4h chart 27 maart 2020

Consolidatie?

Een beweging verder omlaag lijkt dus vooralsnog niet de beweging te zijn die we de komende dagen zullen gaan zien. Een beweging richting $5.800 kan een bounce omhoog veroorzaken en de koers wellicht over de $7.000 heen helpen.

Vooralsnog lijkt consolidatie wel de meest veilige manier van bewegen en kan de koers hiermee zowel rust als een sterke basis bouwen, om zich weer klaar te maken voor een nieuwe beweging omhoog.