Bitcoin (BTC) analyse: 'Koers heeft bodem gevonden bij $7.000'

Bitcoin (BTC) analyse: 'Koers heeft bodem gevonden bij $7.000'

Na enkele weken van een nieuwe neerwaartse trend lijkt de koers van Bitcoin (BTC) een mogelijke bodem te hebben gevonden. Het leek erop dat de prijs van Bitcoin verder zou gaan zakken en wellicht zelfs $5.000 zou gaan zien.

Echter is de koers op $6.500 sterk omhoog gegaan en weer hoog in de $7.000 terecht gekomen met een prijs tot $7.650. Bulls herpakken zich en proberen de koers weer omhoog te drukken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zou de neerwaartse trend dan voor nu voorbij zijn? Het kan een opleving zijn, maar een continuatie kan maar zomaar nieuwe highs veroorzaken.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Nadat er op 27 oktober een van de grootste koersbewegingen in de historie van Bitcoin binnen een dag plaats had gevonden, zag het er weer somber uit. Elke kleine beweging omhoog werd direct ongedaan gemaakt en bears hadden de volledige controle.

Al snel werd een grote pump van $3.000 ongedaan gemaakt en kwam de prijs zelfs lager terecht dan voor de grote stijging.

Maar nu na enkele weken ziet het er na uit dat bulls gaandeweg controle krijgen over de prijs en lijkt er een bottom te zijn gevormd rond $6.500. Een positief teken wat voor meer kan zorgen.

[caption id="attachment_50573" align="aligncenter" width="1582"] Bitcoin daily chart 28 November 2019[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: 'Koers heeft bodem gevonden bij $7.000'

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Kijkende naar de bovenstaande daily chart van Bitcoin zien we duidelijk een sterke reactie op de lage prijs van $6.500. Het resulteerde in een bounce met daarna een aantal dagen van een lichte continuatie naar boven. Hiermee is de oude support van $7.400 terug gewonnen.

Dat is ook precies de plek waar de prijs zich nu bevindt. Een cruciaal punt, welke duidelijk kan aantonen waar de koers op korte termijn zich heen gaat bewegen.

Dat dit een belangrijk punt is zien we ook goed aan de chart, wanneer we een stukje verder inzoomen naar de 4h candles. De weekly pivot ligt precies op $7.400 en kan gezien worden als omslagpunt.

Mochten we hierboven blijven hangen en bulls sterk genoeg zijn, dan kunnen we een continuatie gaan zien. Een pump naar $8.000 is hierbij niet ondenkbaar. Daar ligt momenteel de grootste resistance zone welke voor problemen kan zorgen.

Wil je bitcoin kopen voor een voordelige prijs? Ga naar broker Bitcoin Meester!

[caption id="attachment_50575" align="aligncenter" width="1582"] Bitcoin 4h chart 28 November 2019[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: 'Koers heeft bodem gevonden bij $7.000'

Echter is er ook de mogelijkheid dat de huidige beweging omhoog een kleine opleving is, alvorens we weer naar beneden gaan. Korte termijn momentum indicators geven aan dat we eerst moeten consolideren voordat we verder stijgen.

Of de koers zal moeten zakken. Hierbij is het zakken van de koers onder $7.400 bearish en kan verwacht worden dat $6.500 opnieuw getest wordt. Het is dus van belang voor bulls dat dit level blijft houden.

Consolidatie of stijging?

Short term ziet het er dus naar uit dat we moeten consolideren, voordat er meer ruimte voor een sterke stijging lijkt te zijn.

Mocht het niet lukken om te consolideren dan zou het goed mogelijk zijn dat de koers zakt en weer opnieuw de low van $6.500 gaat testen, met kans op een nieuwe bounce omhoog.

Mocht het lukken om rond het huidige level van $7.400 stabiel te worden, dan kan de huidige korte uptrend zich vervolgen en mogelijk $8.000 testen.

Een wat rustige markt de komende dagen is voor bulls dus erg gewenst.

Lees meer over:
Bitcoin BTC koers prijs update

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties