3 Bitcoin tips om een succesvolle hodler te worden

Bitcoin blogger Sylvain Saurel publiceerde gisteren een artikel over de essentiële kwaliteiten die een ‘True Bitcoiner’ nodig heeft. Hierin geeft hij aan dat er drie belangrijke aspecten zijn: Nederigheid, volharding en geduld.

Hij eindigt zijn artikel met de conclusie:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Being a true Bitcoiner is not an easy thing as I just explained to you because you will have to combine three qualities that are rare in this world: humility, perseverance and patience. [/penci_blockquote]

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]If you are able to demonstrate these qualities in the years to come, then you will be able to accompany Bitcoin in its revolution, and you will be greatly rewarded sooner or later in many ways.[/penci_blockquote]

Dat klinkt natuurlijk heel mooi. Maar voor een beginneling zijn dit loze termen. Als je ergens geld in stopt, hoe moet je dan omgaan met de markt? En moet je wel of of geen oogkleppen op doen als je de markt van Bitcoin onderzoekt? Lees hieronder nog eens drie tips om wegwijs te maken in de wereld van crypto.

1. Bitcoin leren begrijpen

De gedecentraliseerde architectuur een blockchain is revolutionair, maar is ook complex. Als je dit niet helemaal begrijpt, brengt het aanzienlijke risico’s met zich mee.

Het instellen van een wallet (en opslaan van de seeds) en het verzenden van transacties kunnen verkeerd aflopen. Er is geen tussenpersoon zoals een bank die jou kan verbeteren als het mis gaat.

Voordat je Bitcoin koopt, kan het zeker geen kwaad om de ins en outs van blockchain technologie te leren snappen. De geschiedenis, functionaliteit en ook de tekortkomingen moeten grondig worden bestudeerd.

Doe ook onderzoek naar concurrerende platforms. Neem als gebruikers de moeite om meer te weten te komen over de belangrijkste exchanges, wallets en de procedures voor veilige opslag van jouw cryptomuntjes. Een echte Bitcoiner weet ook precies wat het Proof-of-Work consensus algoritme inhoudt en wat bijvoorbeeld de ‘block-time’ betekent.

Een tekort aan technische kennis kan (in dit stadium) het gevolg hebben dat je jouw Bitcoin verliest. Het niet goed opslaan van je keys of het stallen van jouw BTC op een exchange kan fataal zijn.

Op Bitcoin Magazine NL hebben we een Bitcoin 101 pagina met daarin verschillende verdiepende artikelen over Bitocin. Neem vooral eens een kijkje!

2. Wees waakzaam

Gezien het revolutionaire karakter van gedistribueerde ledger technologie is een gezonde dosis scepsis een must. Het is heel makkelijk om als bedrijf in deze nieuwe industrie met buzzwords en mooie praatjes gebakken lucht te verkopen.

Hoe vaak hebben we het al niet gezien dat er in deze sector scams en ponzi’s waren. Bitconnect, PlusToken en OneCoin zijn slechts enkel voorbeelden.

Nieuwe startups met eigen tokens en blockchains zijn investeringen gebleken met hoger risico. De te pakken winst is daarbij ook hoger, maar voor de lange termijn is waakzaamheid meer dan gewenst.

Durf ook kritisch te zijn op alles wat ontwikkeld wordt. Is Lightning wel écht de sleutel naar succes voor Bitcoin, of maakt het juist de fees voor miners kapot? Is Proof-of-Stake wel een terechte oplossing voor Ethereum of zorgt dit in de toekomst juist voor rare situaties omtrent decentralisatie?

3. Blijf op de hoogte

Vergelijk de markt van vandaag eens met die van drie jaar geleden. Het is bizar hoe snel de markt zich ontwikkeld. Waar banken eerst niets met ‘crypto’ te maken wilden hebben, zijn ze nu bezig met CBDC’s. Deze Central Bank Digital Currencies poppen bij verschillende Centrale Banken naar het oppervlakte.

Drie jaar geleden was het Bitcoin netwerk nog te traag en leek er geen echte oplossing te zijn. Inmiddels zijn er verschillende off-chain of sidechain initiatieven die dit probleem willen oplossen.

Als hodler moet je je ook regelmatig inlezen in al het nieuws en de ontwikkelingen. Platforms veranderen, wallets worden verbeterd en tal van exchanges komen en gaan. Ook rondom belastingen en regulering (met de AMLD5 wetgeving) is er enorm veel gaande.

Onderzoek ook of beloften nagekomen kunnen worden. Is een project wel zo decentraal als dat het pretendeert? Wat zijn de ontwikkelingen van Bitcoin met bijvoorbeeld Taproot?

Een belangrijk voordeel van de lessen van een goede Bitcoiner is dat een verstandige, traditionele aanpak het beste middel is om fondsen veilig te houden. Investeer nooit zonder zorgvuldig onderzoek en veiligheid is volwassen en waakzaam.

Kom ook vooral eens langs in onze Telegram chat waar meer dan 1700 trouwe mede-hodlers meepraten over het nieuws.

Inspiratie: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC