Tim Draper: ‘Bitcoin (BTC) naar $250.000 door gebruik Lightning Network’

Bitcoin (BTC) kan na 2022 volgens Tim Draper meer dan 250.000 dollar waard worden. Hij ziet dat de betalingen steeds eenvoudiger gaan en dus voorspelt hij een gouden toekomst voor bitcoin.

Is dit lariekoek of ben jij ook oprecht overtuigd van een gouden toekomst van Bitcoin? Kom dan gezellig langs op in onze Telegram-groep.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) en Draper

Tijdens een Q&A op de Malta AI & Blockchain Summit van vorige week, sprak de investeerder over innovaties zoals het Lightning Network. Volgens hem is dit de sleutel voor een toenemende prijs van Bitcoin.

Draper heeft al wel meer voorspellingen gedaan. De durfkapitalist gelooft nog steeds dat BTC in 2022 de $250.000 gaat aantikken. Hij voegt er aan toe dat hij denkt dat ‘payment processors de sluizen van bitcoin open gaan zetten.”

BTC naar record?

Over een nieuw record dat in de komende jaren behaald kan worden, heeft hij het volgende te zeggen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Door het Lightning Network en OpenNode (en misschien nog enkele andere producten), kunnen wij onze bitcoin enorm goedkoop en snel versturen.

Daarmee is het niet enkel een store of value, maar zijn ook microbetalingen mogelijk. Dat leidt tot meer adoptie onder retailers, maar ook op heel veel andere plekken.”[/penci_blockquote]

Hij voegt er aan toe dat hij gelooft dat Bitcoin (minimaal) een aandeel van 20% van al de valuta van de wereld gaat uitmaken. In dat geval kan de prijs stijgen naar maar liefst ‘miljoenen dollars’.

Meer over de actuele koers? Bekijk de video analyse Koerskijken met John

Lightning Network

Hoewel het LN eigenlijk geen payment processor is, faciliteert het wel transacties tussen nodes middels payment channels. De kosten van een transactie zijn daardoor véél lager dan die op de main chain. Het kost slechts een satoshi, wat gelijk staat aan ongeveer $0.00008788.

In september gaf hij nog aan dat hij zijn voorspelling van $250.000 ‘conservatief’ vond. Hij is er van overtuigd dat iedereen binnen vijf jaar gebruikt maakt van Bitcoin als nieuw geld.

Ook Bobby Lee is positief over de prijs. Vorige week kon je lezen dat hij voorspelt dat Bitcoin in 2028 goud is voorbijgestreefd. Ook hij zou er niet van op kijken als de prijs de miljoen dollar aan gaat tikken.