Aandeel Bitcoin miner fabrikant Canaan stijgt ruim 82% op Nasdaq

De aandelenkoers van Canaan, een fabrikant van bitcoin miners, steeg afgelopen woensdag met meer dan 80%.

Het CAN aandeel sloot aan het einde van de handelsdag op $8,04 per aandeel, wat een stijging van 82,73% betekende. De koers begon de dag op $4,42 en bereikte het hoogtepunt op $ 8,69. De aandelen worden allemaal verhandeld op de Nasdaq techbeurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er werden meer dan dan 11 miljoen aandelen verhandeld, terwijl het gemiddelde dagelijkse handelsvolume vóór dit bijzondere record op slechts 250.000 lag.

Bitcoin miner fabrikant Canaan

De prestaties van de in China gevestigde fabrikant van mining apparatuur is overweldigend sinds het in november 2019 op de Nasdaq terecht kwam. Voordat de markt gisteren opende, daalde de prijs van CAN sinds haar beursgang namelijk met zo’n 50%. Het dieptepunt lag op de $4,31.

Aandeel Bitcoin miner fabrikant Canaan stijgt ruim 82% op Nasdaq

Omdat de miners weten dat de beloning (en vergoeding) voor hun werk in mei wordt gehalveerd, hebben velen hun oude apparatuur van handen gedaan.

Om als bedrijf rendabel te kunnen blijven, moeten ze mee in de grote vraag naar apparatuur met een hogere rekenkracht en een betere energie-efficiëntie. Om deze miners te krijgen, komen ze terecht bij fabrikanten zoals Canaan, Bitmain en MicroBT.

De toenemende prijs van Bitcoin moedigt de miners aan om te blijven opschalen door nieuwe rigs te kopen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De prijzen van de mining rigs verandert dynamisch op basis van prijsbewegingen van bitcoin. De bitcoin prijs die omhoog gaat, is een bullish signaal voor Canaan, aangezien hun apparatuur hierdoor duurder wordt.”[/penci_blockquote]

Ondertussen zijn de aandelen van soortgelijke beursgenoteerde miningbedrijven ook aanzienlijk gestegen. Hut 8, Bitfarms en Argo Blockchain zijn sinds het begin van het kalenderjaar met respectievelijk 76%, 90% en 28% gegroeid.

Vertekend beeld

De uitbraak van het coronavirus in China heeft het grootste deel van de China economie beïnvloed. Eerder kon je al lezen dat het voor vertragingen bij productie en verzending heeft gezorgd.

Aangezien Canaan op de Nasdaq staat, moeten ze hun omzet registreren nádat de machines zijn geleverd. Dit betekent dat vertraagde leveringen ertoe zal leiden dat de komende te registreren kwartaalomzet zal dalen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het kwartaal duurt nog lang, maar als ze deze units niet vóór 31/03 kunnen verzenden, kunnen ze deposito’s enz. niet registreren als inkomsten onder US GAAP.”[/penci_blockquote]

Dit staat voor Generally Accepted Accounting Principles. “Het is dus niet logisch dat CAN omhoog schiet (tenzij er nieuws is over een grote deal of een buy-out),” vertelt Matt D’Souza, de CEO van Blockware Solution.

Aandeel Bitcoin miner fabrikant Canaan stijgt ruim 82% op Nasdaq

Bron: The Block