Dit zijn de 5 Bitcoin (BTC) nieuwtjes om de week mee te beginnen

In deze ochtendupdate pakken we er verschillende nieuwtjes bij. Onder andere de prijs van Bitcoin en de vergelijking met bankbetalingen komen aan bod. Verder ook Anthony Pompliano met een mooie redevoering bij CNBC en een korte toelichting over het (on)nut van een 51% aanval.

1. Bitcoin (BTC) prijs

De prijs van Bitcoin is onder de grens van $8.000 beland. Op moment van schrijven betaal je voor een BTC $7.916. Dit is 2,57% lager dan een etmaal geleden. Het volume is de laatste dagen gestegen van $9,5 miljard naar de $12 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit zijn de 5 Bitcoin (BTC) nieuwtjes om de week mee te beginnen

2. Bitcoin als goede investering

In 2019 is de prijs van Bitcoin al meer dan verdubbeld. Ondanks de prijsdaling van de $14.000 naar de huidige ~ $8.000, staat BTC flink in het groen.

Aan het begin van dit kalenderjaar kostte Bitcoin slechts $3.700. In de eerste tien maanden van het jaar is de cryptomunt 114% meer waard geworden.

Hiermee presteert het vele malen beter dan de beste Amerikaanse aandelen. Goud is dit jaar 17% gestegen en de S&P500 gaf je 21% winst.

In het afgelopen jaar zijn de term ‘store of value’ en ‘safe haven’ steeds vaker genoemd. Door politieke onrust leek het even alsof er massaal op Bitcoin ingestapt ging worden. Bitcoin lijkt steeds meer als officiele investering gezien te gaan worden.

3. Bitcoin versus de banken

Soms vergeet je het ook wel eens: Bitcoin is een nieuw soort geld. Het is meer dan een speculatieve asset die als met als investering gebruikt. Het is bedoeld voor snelle, goedkope en vooral decentrale transacties.

Bij transacties via banken zijn deze drie punten simpelweg geen unique selling point. Integendeel.

Volgens een rapport van Bankrate lopen de gemiddelde kosten voor het gebruik van een geldautomaat in de richting van $5. Twee decennia geleden bedroeg die vergoeding ongeveer $2.

Dit zijn de 5 Bitcoin (BTC) nieuwtjes om de week mee te beginnen

De service fees lopen ook als maar op. En het Bitcoin netwerk? Sinds de intrede van de SegWit, zien we de transactiekosten als maar teruglopen. De gemiddelde kosten liggen op dit moment op $0,50. Om over het Lightning Network nog maar niet te praten.

De gierigheid en het businessmodel van de banken speelt Bitcoin in de kaart!

4. Veiligheid van het netwerk

Tuur Demeester deelt op Twitter een aantal screenshots waarin Greg Maxwell, een Bitcoin core ontwikkelaar, uitlegt hoe het zit met de 51% aanvallen op het bitcoin netwerk.

In bitcoin moet het niet mogelijk zijn om munten twee keer uit te geven. Dit is het welbekende ‘double spending’ probleem (of ordinair gezegd: geld bij printen). Dit moet door het netwerk gecontroleerd worden.

Een logische stap zou zijn dat iedere eerste transactie van een adres dan ‘valid’ moet zijn, en alle andere daaropvolgende andere betalingen ‘invalid’.

Hij vertelt echter dat het niet zo zeer uit maakt dat de eerste transactie als eerste door een ‘aanvaller’ wordt verwerkt: “In a truly decentralized system ‘first’ is actually logically meaningless.”

Bij veel blockchains gaat het wel om deze ‘eerste controle’. Bij Bitcoin is dat anders: het gaat als het ware om een stemming of verkiezing. En dan niet met mankracht maar met computerkracht. Want om dit te meten is geen tussenpartij nodig.

Met een 51% aanval heb je niets aan het verwerken van die ‘eerste transactie’. Het hele netwerk blijft buiten de kwaadaardige partij gewoon zijn werk doen: het split zich af (een hard-fork). Lees hieronder het totale uitgebreidere verhaal van Maxwell.

5. Anthony Pompliano

Tot slot nog even een ‘speech’ van Anthony Pompliano bij de CNBC. In slechts vijftig seconden legt hij haarfijn uit waarom hij wél geloofd in de toekomst van BTC.

De vraag was “waarom zou je Bitcoin gebruiken als je de Amerikaane dollar hebt”. Zie hieronder het antwoord: de verschillende unieke eigenschappen zijn voor verschillende soorten doelgroepen heel interessant.

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  NFT Nieuws
  Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

  Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

  Ethereum koers Nieuws
  Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

  De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Lees meer