Bitcoin (BTC) update: bullish signalen, maar eerst correctie naar $6.100?

Namens CryptoCurrencyNederland neem ik je mee in een nieuwe bitcoin (BTC) update. Na een gelukkig korte crypto-epidemie vecht BTC zich langzaam terug omhoog en beginnen we langzaam weer wat bullish signalen te zien. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat dit toch wel heel erg prettig voelt.

Laten we de charts er bij gaan pakken!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek 1

Als we uitzoomen op de weekly chart zien we twee heel belangrijke dingen.

Ten eerste een overduidelijke symmetrical triangle of als we nog positiever kijken een bull-pennant. Wat beide formaties gemeen hebben, is dat zij beide een driehoek vormen gedurende een consolidatiefase.

De prijs maakt higher lows en lower highs, waardoor de driehoek ontstaat. Het verschil tussen een pennant en een symmetrical triangle is dat de pennant een continuation patroon is, in dit geval dus bullish.

De symmetrical triangle is een neutraal patroon, dat naar beide kanten even vaak uitbreekt. Opmerking: we spreken op hoge timeframes eigenlijk nooit over pennants, hier praat je meestal alleen over wanneer je short-term trade.

Ten tweede traden we weer boven de 200 Simple Moving Average (200SMA), een belangrijke indicator om de koers te lezen (zie het roze rondje in de chart, red.).

Bitcoin (BTC) weekgrafiek 2

Als we iets verder inzoomen op de week grafiek, krijgen een wat mooier beeld. We zien hier nog twee belangrijke signalen:

Ten eerste een mooie fibonacci-retrace naar het 1.618 level. Geen chart beweegt echter in een rechte lijn omhoog of omlaag. Er vinden altijd tegenbewegingen plaats, door bijvoorbeeld winstnemingen. Door middel van de fibonacci-retracement indicator is het mogelijk deze mogelijke draaipunten in de markt te signaleren.

Ten tweede – zoals genoemd – de weekly 200sma-lijn. Oftewel gemiddelde prijs over de afgelopen 200 weekly candles. Dit is héél belangrijk!

We zien dat de meest recente pump ons weer dik boven de 200sma gepusht heeft. Superfijn natuurlijk, want nu fungeert deze belangrijke lijn als support. Het enige waar we nu op moeten wachten is een weekly candle-close boven deze lijn. Mijn conclusie:

BULLISH > Close boven de 200sma.

BEARISH > Close onder de trendlijn (onderste stippellijn).

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Normaal pak ik de daily erbij, maar nu is hetgeen dat ik wil vertellen beter zichtbaar op de 4-uursgrafiek. We zien hier namelijk een ascending triangle. De rising triangle, ook ascending triangle of stijgende driehoek genoemd, is een bullish continuatie patroon (‘bullish engulfing’).

Dat wil zeggen dat er een tijdelijk consolidatie is en de uptrend daarna voortzet. De rising triangle kenmerkt zich door steeds hogere bodems terwijl de toppen gelijk blijven.

Deze ascending triangle hebben wij eerder genoemd in meerdere updates afgelopen week. Bij een break van deze triangle hadden wij als target de bovenste stippellijn.

En wat blijkt, ‘perfect hit’! Dit level fungeert nu dus ook als belangrijk resistance level die we graag willen breken want we zien dat we hier een flinke rejection zien.

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

De ascending triangle heeft zich uitgespeeld en op de top heeft zich een bearish divergence gevormd.

Een bullish divergence kun je herkennen aan wanneer de prijs lower lows maakt, maar de indicator higher lows. De indicator geeft dan een signaal dat de bottom van een trend in zicht is en het tij kan gaan keren.

Als gevolg van deze “bear-div” heeft er een prijscorrectie plaatsgevonden zoals je duidelijk in de chart kunt zien. Het is nu echter de vraag tot waar we corrigeren. De oogjes in de chart zijn de belangrijke levels ($6.100 & $6.900).

‘Bullish signalen’

Al met al ziet de wereld van BTC er momenteel een stuk beter uit dan een week geleden. De bullish signalen gaan we steeds wat vaker zien. Een correctie na deze pump zou zeker niet raar zijn.

De lagere targets in mijn update zou ik dan ook zeker in de gaten houden.

Telegram groep: Crypto Currency Nederland

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan @CryptoCurrencyNederland op Telegram.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...